SAĞLAM’DAN YEREL ESNAF’A SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, vatandaşlardan ekonomik açıdan zor günler geçiren yerel esnaftan alışveriş yapmaları için çağrıda bulundu. Sağlam, “Kazancının tamamını Vakfıkebir ilçesinde yatırım yaparak değerlendiren, kaderini ve yaşantısını memleketi olan Vakfıkebir’e bağlamış yerel esnafımıza sahip çıkmak bir vatandaşlık görevidir” dedi.



Vakfıkebir ilçesinde, ilçe merkezi ve kırsalındaki kayıtlı yaklaşık 7 yüz civarındaki yerel esnafın zor günlerden geçtiğini belirten Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, gazetemize yaptığı açıklamada Vakfıkebir’li vatandaşlara seslenerek, “Kazancının tamamını Vakfıkebir ilçesinde yatırım yaparak değerlendiren, kaderini ve yaşantısını bu ilçeye Vakfıkebir’e bağlamış ilçemizdeki yerel esnafımıza sahip çıkmak bizim vatandaşlık görevimizdir. Son yıllarda ilçenin değişik bölgelerinde şube açan, tüketici üzerinde etkili olmaya çalışan ve ilçemizin ekonomisine hiçbir katkısı olmayan zincir marketler, iyi ve kötü günümüzde bizimle birlikte olan yerli esnafımızın sonunu hazırlamaktadır. Değerli Vakfıkebir’li hemşerilerimizden alış verişlerinde kazancının tek kuruşunu Vakfıkebir’e bırakmayan ama her türlü hizmeti alan zincir marketler yerine, kazancının tamamını Vakfıkebir’e değişik yatırımlar yaparak harcayan, hem kendini hem de yanında çalıştırdığı kişileri istihdam eden, mahallelerimizin güler yüzlü bakkalı, kasabı, manavı, kırtasiyecisi ve konfeksiyoncusunu tercih etmelerini istiyorum. Oda başkanı olarak yaptığım bu çağrıma tüm Vakfıkebir’li değerli hemşehrilerimin dikkate almasını; ekonomik açıdan zor günler geçiren, hatta birçok yerli esnafımızın siftahsız dükkan kapattığını biliyorum ve yerli esnafımızdan yapacağımız her alışveriş için harcanan paralar tamamen ilçemizde yatırım olarak kullanılıp ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağlanması için destek vermelerini bekliyorum dedi.”
SAĞALAM: BİZİM TEK BEKLENTİMİZ, KEPENGİMİZİN AÇIK KALMASI
“Alışverişinizi yerel esnaftan yapın, esnafınıza, memleketinize ve geleceğinize sahip çıkın” diyen Sağlam, iyi gününde, kötü gününde zincir marketler değil, mahalle bakkalın, kasabın, manavın, konfeksiyoncun, kırtasiyecin yani yerel esnafın yanında olun mesajını verdi. Yerel esnafa sahip çıkma çağrısı yapan Sağlam, "Cebimizde paramız olunca zincir markete koşup, borç olunca bakkala, kasaba, konfeksiyoncuya, kırtasiyeciye yada manava gidip, üzerimde yok sonra veririm dediğimiz bu esnafın hakkı var üzerimizde. Yükünü aldıktan ve buralardan işleri bittikten sonra memleketi ve kimseyi düşünmeden çekip gideceklere esnafımızı ezdirmeyelim. Esnafımıza sahip çıkalım" dedi.
Başkan Sağlam; “Küçük, yerel esnafın her daim desteklenmesi gerektiği vurgusu bizim gündemimizden hiç düşmez. Vatandaşlarımız yerel esnafımızdan alışveriş yaparlarsa, Vakfıkebir’in parası yine Vakfıkebir'de kalacak. Ulusal ya da yabancı firmalardan alışveriş yapılırsa, maalesef Vakfıkebir'imizin parası şehir dışına çıkmış olacak. Büyük marketler sadece sektörümüzü değil, onlarca mesleği ve esnaflarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Halkımız yerel esnafımızdan alışveriş yaparak, yerel esnafımızın ayakta kalmasına yardımcı olacak. Böylelikle ulusal marketlerin çoğalması ise, bir nebze engellenmiş olacak, ilçe ekonomisi hem de esnaf ve sanatkarımız kazanacak. Artık geçim dönemi, ekmek parası. Bizim tek beklentimiz, açık yüreklilikse söylüyorum, kepengimizin açık kalması. Devlete yük olmadan kendi sanatımızla, ticaret erbabımızın meziyetleriyle ayakta kalabilmek" dedi.