Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nin Kdz. Ereğli Belediyesi ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği etkinlikle, Yunus Emre Karahan “Beyni Etkin Kullanma ve Kolay Öğretmen Teknikleri” üzerinde bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye Hafıza Şampiyonası Üçüncüsü Karahan, Atatürk Kültür Merkezi sinema salonunda tam dolu salonda konuştu. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar’ın da izlediği sunumda, hafızanın duyumsal, kısa süreli ve uzun süreli olarak üç ana biçimde bilgileri topladığını ve düzenli yerleştirildiğinde yanıt talep ederken hızlı, dağınık yerleştiğinde ise daha yavaş çalıştığını söyledi. Bilgilerin düzenli yerleştirilmesi ve ifadelerin anlaşılır olması gerektiğine dikkat çeken Y. Emre Karahan, bebeklerin  doğduğunda yüzde 95 oranında hafıza hareketi olduğunu, bu durumun okula başladığında yüzde 85, lisede yüzde 65, üniversitede yüzde 45, yetişkin olduğunda ise sadece yüzde 7 e düştüğüne vurgu yaptı.

Sağ beyin ile sol beyinin özelliklerini birlikte kullanılmasıyla başarının elde edildiğini ve her şeye rağmen, 8 defa düşülse de, 9. Kez kalkmayı denemenin yaşam mücadelesinin ana ilkesi olduğunu kaydeden Y. Emre Karahan’a sunumunu tamamlayınca Belediye Başkanı Uysal çiçek, Dekan Azar’da Uysal’a  verdiği destekten dolayı plaket sundu.