WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Safranbolu’da Kadınlar Temiz Hava İçin Pedal Çevirdi

Bu haber 23 Eylül 2019 - 11:30 'de eklendi ve 3.332 kez görüntülendi.

UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu’da kadınlar tarafından ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne vurgu yapmak amacı ile bisiklet etkinliği düzenlendi.

‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında yapılan ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ dolayısı ile Osmanlı Kenti olan Safranbolu’da 7. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği gerçekleştirildi.  15 Ülke ve 115 Şehirde eş zamanlı olarak “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe birçok kadın bisikleti ile katıldı. Köyiçi Meydanında başlayarak renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayan etkinlik Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de destek verdiği etkinlikte konuşan Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Safranbolu Organizasyon Sorumlusu Zülfiye Eraslan Özcan bisikletin çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracı olduğunu belirterek, “Dünyanın gündeminde de yer alan iklim değişikliğinin, çevreyi, doğayı kirletmemizin nedeni biz insanlarız. Doğanın dengesini bozduk ve şimdi bunu nasıl durduracağımızı düşünmemiz gerekir. Bizim de bisiklete binerek buna bir katkımız olabilir. Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ne vurgu yapmak istiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine Türkiye’de İzmirli kadınlarımız yıllardır öncülük etmektedir. Biz de Safranbolu’ da bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Böyle önemli, güzel ve herkesçe merak edilerek ziyarete gelen tarihi bir şehirde daha az araç, daha fazla bisiklet kullanımı ile tarihi şehrimizin daha sakin herkese daha fazla saygılı, herkesin eşit ve birbirini yormadan trafikte olabilmesi konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. “Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu” diyoruz. Bugün yollarda araç gürültüsü değil bizim cıvıl cıvıl seslerimiz olacak.  Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen değerli Belediye Başkanımız Elif Köse’ye, bisiklet kulüplerine ve değerli hanımefendilere teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından erkek bisikletçinin de katıldığı etkinlik Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.