Safranbolu Belediye Başkanlığından Açıklama

Safranbolu Belediye Başkanlığından Açıklama

Yayın: 19.08.2019 00:31
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanlığı Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada, 15 Ağustos 2019 tarihinde bir internet haber sitesinde yayımlanan “YAZIKÖY’ÜN ARSASINI UYANIK MUHTAR KURTARDI” başlıklı haberde Safranbolu Belediyesi tümüyle haksız bir itham altında bırakılmıştır.

“Safranbolu Belediyesi, Yazıköy’ün 36 dönümlük arsasını usulsüz bir şekilde kendi üzerine geçirmeye kalkışmış, Kaymakamlık olaya el koyarak ve arsa köy tüzel kişiliğine tekrar geri verilmesini sağlamıştır” cümleleriyle Belediyemiz, kaynaklarından duydukları iddiaları araştırmadan Karabük Net Haber tarafından suçlayıcı ve haksız bir habere konu edilmiştir.

Safranbolu Kaymakamlığı’nın 20.07.2018 tarihli yazısına binaen;

“Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy sınırları içerisinde yer alan “Çay” adlı yerleşim yerinin anılan köyün bağlısı olarak İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 23/09/2016 ve 6410 sayılı Bakanlık Onayı ile tescil edilmiştir. Tescili yapılan yer Safranbolu Belediye Meclisi’nin 19.12.2016 tarih ve 230 sayılı karar ile de Yazıköy Köyü sınırlarından ayrılarak Belediye sınırları içinde kalan Akçasu Mahallesine bağlanmıştır.

Safranbolu Belediye Başkanınca düzenlenen bila tarihli gerekçe raporu ve 03.03.2017 tarih ve 34 sayılı Belediye Meclis kararı ile Akçasu Mahallesine bağlanan Çay Mevkiinin Akçasu Mahallesinden ayrılarak 15 Temmuz Mahallesi ismiyle yeni bir mahalle kurulmasına karar verilmiştir. 15 Temmuz Mahallesi kurulmasına dair belediye meclis kararının Safranbolu Kaymakamlığınca da uygun görüldüğü anlaşılmıştır.” Karar 27/07/2018 tarihinde tasdik edilmiş, 03/08/2018 tarihinde Safranbolu Belediye Başkanlığı’na bildirilmiştir.

Bu karar gereği İmar Müdürlüğümüzce, tapuları talep edilen parseller hakkında 29/07/2019 tarihinde işlemler başlatılmıştır, işlem sürecinde atlanan sehven yapılan bir eksiklikten kaynaklanan sorumluluğu hiçbir biçimde Belediyemize ait olmayan bir prosedür nedeniyle Belediye adına düzenlenen tapular düzeltilmesi için iade edilmiştir. Bu konuda söylendiği gibi usulsüz bir biçimde belediye kayıtlarına geçirmek gibi bir işlem yapılmamıştır.
Hakkımızdaki bu asılsız iddiaları hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve itibarımıza gölge düşürmeye yönelik bu tarz haberlere gerekirse hukuki süreçlerle karşılık vereceğimizi belirtiriz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Hayalimdeki Araba” resim yarışması başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Toyota'nın bu yıl 12'cisini düzenlediği “Hayalimdeki Araba” resim yarışması başladı.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, “Hayalimdeki Araba” resim yarışması için başvurular alınıyor. Yarışmaya katılmak isteyen çocuklar, resimlerini 3 Haziran'a kadar gönderebilecek.

7 yaş ve altı, 8-11 yaş, 12-15 yaş ve Özel Eğitim Kategorisi olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, çocuklar hayal güçlerini özgürce yansıtarak kendi dünyalarını resmedecekler.

Çocuklar, “Hayalimdeki Araba” yarışması için resimlerini A4, A3 boyutlarında veya tabloid ebatlara sahip, istenilen türde kağıda istenilen resim malzemelerini kullanarak yapabiliyor.

Katılımcılar, resimlerini Toyota'nın “Hayalimdeki Araba” için hazırlanan web sitesinden indirecekleri başvuru formu ile birlikte Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ (Cumhuriyet Mahallesi D-100 Kuzey Yan yol No:5 Yakacık 34876 Kartal/İstanbul) adresine gönderecekler.

Başvuruların tamamlanmasının ardından konunun uzmanı jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme ile dereceye giren resimler, 14 Haziran tarihinde açıklanacak. Jüri üyeleri, resimleri orijinallik ve yaratıcılık bakış açısıyla objektif olarak değerlendirecek.

Değerlendirme sonucunda her kategoride dereceye giren ilk 3 resmin sahipleri, kategoriye göre elektrikli katlanır bisiklet, elektrikli scooter, elektrikli kaykay, dağ bisikleti, longboard veya paten kazanabilecekler.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara “hayalimdekiaraba.toyota.com.tr” internet adresinden ulaşılabiliyor.