“Safranbolu – Bartın Karayolu için Girişim Başlatılıyor..”

“Safranbolu – Bartın Karayolu için Girişim Başlatılıyor..”

Yayın: 16.04.2019 21:53
Paylaş:
A+ A-

Karayolları Genel Müdürlüğü,bu çağa ve üzerinde ki yüksek trafik oranına yakışmayan “SAFRANBOLU-BARTIN KARAYOLU İÇİN..” ilk girişimi başlattı ve 2 Mayıs 2019 günü Etüd Proje İhalesi yapılacak.Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yakın kaynaklar “Yapılacak Etüd Proje İhalesi 240 gün içerisinde teslim edilecek..” bilgilerini veriyorlar.

Karayolları Genel Müdürlüğü,bu çağa ve üzerinde ki yüksek trafik akışına yakışmayan,Safranbolu-Bartın arasında, düşük standartlı Karayolu için ilk startını verdi.Safranbolu-Bartın arasında ki yaklaşık 43 kilometrelik Karayolu’nun ihalesi 2 Mayıs 2019 günü Karayolları Genel Müdürlüğü’nde yapılacak ihaleden sonra,kazanan firma etüd/proje çalışmalarını 240 gün içerisinde tamamlayıp,teslim edecek.

2 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak ihalenin fotoğrametrik yöntemle halihazır haritalar üzerinden yapılacağı belirtilirken,240 gün içerisinde tamamlanması hükme bağlanan işin,yani etüd/projelerin,tesliminden sonra “Yapım ihalesi aşamasına gelineceğine..” dikkat çeken ilgili Genel Müdürlük kaynakları,işin yüksek maliyetli olması nedeni ile “Etüd/Proje çalışmalarından sonra,yapım ihalesinin süratle gerçekleştirilmesi çok önemli..” gibi yaklaşımlar getiriyorlar.

Bilindiği gibi,Safranbolu-Bartın arasında ki,düşük standartlı Karayolu’nun 16 kilometrelik bölümü rampa alanlardan geçiyor ve özellikle kış mevsiminde çoğu kez kapanmalar baş gösteriyor.2 Mayıs 2019 tarihinde ihalesi yapılacak olan Safranbolu-Bartın Karayolu’nun rampalardan kurtarılmasını çok önemli gören ilgili kaynaklar “Çalışmalar sırasında bu durum mutlaka gözetilecektir..” görüşlerini veriyorlar.

Bu arada,halen üzerinde yoğun bir trafik olan Safranbolu-Bartın Karayolu’nda bulunan ve buralarda seyreden araç sahiplerinin “Ağaç tüneller olarak değerlendirdiği..” bölümlerin korunup/korunmayacağı üzerinde de herhangi bir bilgi verilemiyor.Ancak,halen kullanılan karayolunun “Turizm yolu olarak muhafaza edilmesine yönelik düşüncelerin olduğundan da söz ediliyor.

11 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    ağaç tünel korunmalıdır

  2. Ahmetusta Tünel ile geçilecek mi ? Bu çok önemli

    Ahmetusta Tünel ile geçilecek mi ? Projede var mı bu Çok önemli zaman ve doğanın korunması açısından umarım vardır. En kısa sürede yapılır.

  3. Anonim

    Ne olur ağaçları kesmeyin ben o yoldan ağaç tüneli gibi geçmeyi çooook seviyorum. O kadar güzel doğal olmuşki ağaçlar. Ne olur Allah aşkına yetkililer duyun da kestirmeyiiiinn.

  4. Anonim

    Ovacuma kavlakdibi turizm açısından tünel ağaçlık olarak korunmalı inşallah

  5. Halil küpeli

    Ovacuma kavlakdibi yolkenarı ağaçlık turizm açısından koruma altına alınmalı inşallah

  6. Anonim

    Tünel yapılmalı bazı yollar bölünüp genisletilmeli ama Ağaçlı yol tahriş edilip bozulacaksa hiçbiri yapılmasa daha iyi

  7. Anonim

    Safranbolu nebioğlu köyüsınırlarından.başlayan Bartın. İli ulus ilçesinin. Ulupınar.sınıflar içinde de olan yol kenarlarındaki AĞAÇLARIN. kesilmemesini.ilgili kurumlardan.saygılarımla.ARZ.ederim.17 04 2019.ihsan.AŞKIN.

  8. Altenetif yollar yapmamız gerekir misal kozcagiz hasankadi Karabük Safranbolu diye düşünüyorum o güzel ağaçların kesilmesini istemem çünkü onun güzelliği bir başka geçen bilir

    Bir Altenetif olarak kozcagiz hasankadi Karabük Altenetif olabilir o güzelim ağaç tulellerini kesilmesini istemem oradan geçenler bilir ne kadar güzel olduğunu

  9. Cafer akdogan

    Altenetif düşünülmelidir meşale Bartın kozcagiz hasankadi yeni bir yol yapılabilir o güzelim ağaç tulellerini kesilmesini istemem gerçekten geçen bilir ne kadar mükemmel .

  10. Tahasul

    Ağaç tünel mutlaka korunmalıdır varsın obolum tek yol olsun diğer kısımlar duzeltilirse herkes menun olur

  11. Soner

    Kesinlikle o ağaçlar korunmalıdır

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.