BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Birinci Sıra Milletvekili Adayı Selahattin Şenliler, BBP Yozgat İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında milletvekili adaylarını tanıttı. Son yıllarda Türkiye siyasi hayatında esen rüzgarın, doğru ile yanlışın, hak ile batılın birbirine karışmasına vesile olduğunu, Türkiye'de yaşayan herkesin aynı kilimin desenleri olduğunu ifade eden Şenliler, "İnsanların bir arada ve mutlu yaşayacağı bir ülkeyi el birliğiyle ilmek ilmek dokuyacağız. 'Çözüm süreci' adı altında PKK'yı güçlendiren, ülkemizi bölünme noktasına getiren, kardeşliğimize göz diken, 'çözülme sürecini' tüm unsurları ve sonuçları ile birlikte ortadan kaldıracağız. Bu süre içerisinde devleti zaafa uğratan, milleti mağdur edenlerden de hukuk önünde hesabını soracağız. Hiçbir vatandaşımız arasında, ayrımcılık, kayırmacılık yapmayacağız. İnsan haklarına saygılı, huzurlu, mutlu, barış ve kardeşlik içinde yaşanan bir toplum ve Türkiye temel hedefimizdir ve bunun için siyaset yapıyoruz, bunun için çalışıyoruz" dedi. 

1 Kasım seçimlerinin haysiyet seçimi olduğunu belirten Şenliler, "Büyük Birlik Partisi olarak insanların yanılmazlığı esası üzerine inşa edilmiş lider karizmalarını ve lider sultalarını reddediyoruz. İslam'a aykırı buluyoruz. İnsan hayatını ve haysiyetini yalnız siyasetin değil, devlet yönetiminin de temeli sayıyoruz. Bu yüzden 1 Kasım'da vatandaşlarımızı haysiyet seçimine çağırıyoruz" diye konuştu. 
“Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Seçim sistemini sosyal adalete ve milletimizin beklentilerine uygun hale getireceğiz” diyen Şenliler; 

“Siyasi partilerin aldıkları oy oranına göre Meclis'e girmesinin ve nispi temsil sistemine göre tüm toplum kesimlerinin Meclis'te temsil edilmesinin önünü açacağız. Siyasi partilerin kendi amblemlerini kullanarak seçim işbirliği yapmalarının önünü açacağız. Referandum müessesesine daha fazla işlerlik kazandıracak, önemli yasaları milletin onayına sunucağız" 

Devletin 450 milyar TL tutarındaki iç borcunun bir kısmı, kamunun kamuya olan borçlarının silinmesi yoluyla, bir kısmı uzun vadeli bir plan dahilinde Merkez Bankası kaynakları vasıtasıyla kademeli olarak sıfırlanacaktır.  Asgari ücret açlık sınırının altında olmayacak, en az bin 500 TL olacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır.
Hukuku yeniden ihya edeceğiz; masumiyet karinesini en temel ilke olarak tüm vatandaşlarımız için geçerli kılacağız.
Adalet mülkün temelidir, fakat geç kalmış adalet, adalet değil zulümdür. 
Adaletin hızlı işletilmesi için usul kanunlarında ve diğer alanlarda gerekli düzenlemeler yapılacaktır. 
Savcılar ile hâkimler yapısal ve kurumsal olarak birbirinden ayrılacak, iddia ve savunma işlevini yerine getiren savcılar ile avukatların konumları denk hale getirilecektir. 
İnsan hakları ihlalleri konusunu ele alan, İnsan Hakları İhtisas Mahkemeleri kurulacaktır. Siyaset ve idare, yargıya karışmayacak, yargının siyasallaşması yolu bir daha açılmamak üzere kapatılacaktır.
Büyük Birlik Partisi olarak insanların yanılmazlığı esası üzerine inşâ edilmiş lider karizmalarını ve lider sultalarını reddediyoruz. İslam'a aykırı buluyoruz. İnsan hayatını ve haysiyetini yalnız siyasetin değil, devlet yönetiminin de temeli sayıyoruz. Bu yüzden 1 Kasım'da sizi haysiyet seçimine çağırıyoruz. Bir tarafta hırsızlık ve haksızlık; diğer tarafta alın teri ve adalet arayışı. Tercih senin. Safını belirle.”
Şenliler, açıklamasının ardından BBP Yozgat milletvekili adaylarını basına tanıttı.

Editör: TE Bilişim