• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Sadece çocuklarını istiyorlar... VEKİLDEN ANNELERE HAKARET
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, partisinin il başkanlığından çıkarken evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerine hakarette bulundu. Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler ile HDP'li Milletvekili Remziye Tosun arasında gerginlik yaşandı.

TOSUN’DAN AĞZA ALINMAYACAK HAKARETLER

HDP'li vekil Tosun, 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan ailelere, "Şerefsiz köpekler, bırakın şunları parçalayayım, terbiyesizler, satılmışlar, kemiğiniz az mı geldi…" şeklinde ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Aileler, "Kahrolsun HDP/PKK, defolun gidin Ermenistan'a" sloganlarıyla tepki gösterdiler. Çıkan kısa süreli gerginliğin ardından HDP'li Tosun arabasına binerek HDP İl Başkanlığı binasından uzaklaştı.

HDP'Lİ MİLLETVEKİLİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır'da evlatları için nöbet tutan ailelere hakaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dağa 17 yaşında kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begdaş, partisinin il binasından çıkarken kendilerine hakaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Begdaş, aylardır evladı için oturma eylemi yaptığını, yüreği yanan bir baba olduğunu söyledi.

"YÜREĞİ YANAN BİR BABA OLARAK SADECE EVLADIMI İSTEDİM"

Milletvekili Tosun'un dün kendilerine hakarette bulunduğunu ifade eden Begdaş, şöyle konuştu: "Oy verdiğim milletvekilli Tosun kapıdan çıkarken, 'Sayın vekilim, oğlumdan haber alamıyorum. Allah, peygamber için yeter artık. Dayanamıyorum.' dedim. Bunun üzerine tekme atarak, hakaret etti. Çevredekiler araya girdi. Bunlara, bize hakaret etsinler diye mi oy verdik? Sadece evladımı istiyorum. Canım gitmiş, yüreğim yanıyor. Kötü bir şey demedim. Evladı giden ve yüreği yanan bir baba olarak sadece evladımı istedim. Benim doğal hakkım. Hangi vekil gelirse gelsin oğlumu isterim. Bu hakaretleri hak etmedim."

“BEN TERBİYEMİ BOZMADIM AMA ONA YAZIKLAR OLSUN”

Tosun hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Begdaş, kendisinden sonuna kadar davacı olduğunu dile getirdi. Begdaş, Tosun'un hakarette bulunmasından duyduğu rahatsızlığı anlatarak, "Kendime yediremiyorum. Ben terbiyemi bozmadım ama ona yazıklar olsun. Onlara verdiğimiz oylar haram olsun." diye konuştu.

BAŞSAVCILIKTAN HDP'Lİ MİLLETVEKİLİ HAKKINDA SORUŞTURMA

Begdaş'ın, partisinin il binasından çıkarken kendilerine hakaret eden HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu değerlendirildi. Başsavcılık, Tosun hakkında, soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir