Büyük Torbalı

Sadece 27 kişi kayıt yaptırdı

Torbalı’dan kutsal topraklara giderek hac ibadetini yerine getirecek olanların sayısında artan maliyetler nedeniyle rekor bir azalma meydana geldi. Geçtiğimiz yıl 101 kişilik hac kotası belirlenirken, bu yıl ise şuana kadar sadece 27 kişi kayıt yaptırdı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Sadece 27 kişi kayıt yaptırdı
148 Görüntüleme
28 Şubat 2020 - 11:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İslam dininin farzları arasından yer alan hac ibadetini yerine getirmek isteyen milyonlarca Müslüman, her yıl dünyanın farklı noktalarından Arabistan’a kutsal topraklara gidiyor. Etnik kültür fark etmeksizin milyonlarca insanın tek bir amaç için geldiği kutsal topraklara her yıl ülkemizden de binlerce insan katılıyor. Ülkemizde yaşayanların hac ibadetini yerine getirmeleri için yapılacak olan müracaatlar, çekilen kuranın ardından başladı. Kayıt işlemlerinin biteceği tarih yaklaşırken, kayıt yaptıranların sayısında azalma yaşandı.
KUR FARKI MASRAFLARI İKİ KATINA ÇIKARDI
Geçtiğimiz yıl hacca gitmek isteyenlerin en az 16 bin lira para ödemesi gerekiyordu. Bu fiyat kur farkındaki artış nedeniyle 10 bin lira artarak 26 bine yükseldi. Torbalı’da hac görevini yerine getirmek isteyenler, gerekli ücretin arttığını öğrenince kayıt yaptırmaktan vazgeçmeye başladı. Torbalı’da bir önceki yıl 101 kişi olan hac kontenjanına bu sene ise sadece 27 kişi kayıt yaptırdı. Artan maliyetler sebebiyle kontenjanın dolması beklenmiyor. Yıllardır hacca gitmek için sıra bekleyerek para biriktirenlerin ekonomik nedenlerden dolayı hayalleri suya düşerken, kesin kayıt tarihinin önümüzdeki günlerde bitmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web