• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Saç ve makyajınız gelinliğin önüne geçmesin DİLEK MUTLUTÜRK

Saç ve makyajınız gelinliğin önüne geçmesin

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.07.2018, 00:00
Gelin, masumiyetin simgesi. Makyaj ve saç asla gelinliğinizin önüne geçmemelidir. İkisi de şık ama sade göz kamaştırıcı fakat abartısız olmalı

Yaz gelinleri, sözüm size! müthiş bir yazı hazırladım sizin için...
Yaz akşamı, gelinliğinizle ve kusursuz makyajınızla tüm gözler sizin üzerinizde olacak...
Öncelikle, hep söylediğim bir şey var. Sağlıklı ve canlı bir cilde makyaj yapılması daha iyi ve güzel olacaktır. Bu konuyla ilgili medikal estetik doktoru sevgili Hale Güler'in görüşünü de aldım. Ama önce adım adım gelin makyajına hazırlanalım isterseniz...

DÜĞÜNE 1 GÜN KALA : Biliyorum uyumak belki biraz zor heyecandan, fakat size iyi gelen neyse (süt, vb ) içip lütfen erken uyumaya çalışın.
Çünkü, ertesi gün hareketli ve hızlı geçecek. Makyajınızın iyi görünmesi adına uykunuzu almanız önemli.

DÜĞÜN GÜNÜ : Sabah, her zaman kullandığınız temizleme sütüyle cildinizi temizleyip, tonik kullanıp, üzerine nemlendirici ile hafif bir masaj yapın.
O gün yeni ve farklı bir ürün sakın kullanmayın. Cildiniz farklı tepki verebilir.

GELİN MAKYAJININ PÜF NOKTALARI:

Tüm gün fotoğraf çekimi ve video çekimi olacağı için HD ürünler kullanılması iyi olur (kamera ışığına yönelik malzeme)
Yaz. Malum sıcak. Yağlı fondöten asla kullanılmamalı. Cildinizde parlama yapar. Fotoğraf iyi çıkmaz.
Yağlı ve akneli ciltli kişiler mat ürünleri tercih etmeliler.

TEN MAKYAJI: Hafif ve su bazlı fondöten boyun dahil tüm cilde fırça ile sürülür. Üzerine transparan pudra geçilir. Böylece fondotenin bozulması ve akması engellenir.

GÖZ MAKYAJI: Doğal tonlarla hafif gölge yapılır. Kirpik dibine ince eye liner sürülebilir. Tekli kirpik takılabilir. Gözleri daha derin gösterebilirsiniz...

YANAKLAR : Hafif şeftali ve pembe tonları canlı gösterecektir.

DUDAK : Şeftali, nude, pembe renkler, üzerine hafif parlatıcı ile hoş duracaktır.

Makyajda, her bir dokunuş yaşı büyütebilir. O yüzden özellikle gelin makyajında, doğru malzemeleri, usta ellerin kullanması önemlidir..

MİNİK DOKUNUŞLARLA DAHA CANLI BİR CİLT

Geline en çok yakışanın canlı, parlak dinamik, duru bir cilt görüntüsü olduğunu belirten medikal estetik doktoru Hale Güler, "Cildin ihtiyacı genetik yapıya, kişinin yaşına göre değişir. Düğüne çok yakın tarihlerde cildi dinlenmeye ve doğal seyrine bırakmak daha doğru olacağından, gelin adaylarını ortalama 2 ay önce görmeyi tercih ediyorum" dedi.

MERMER GİBİ GÖRÜNÜM

Güler , "Düğünden önce cildin duru ve parlak görünmesini sağlamak için son yıllarda kullandığımız Hydrafacial tekniği cildin maruz kaldığı çevre hasarlarından arındıran son derece güvenli ve yumuşak vakum içerir. Böylece temizlenen gözenekler, küçülür. Beraberinde cildimizin nemli ve dinamik görünmesini sağlayan Hyaluronik asit emdirilerek cildimiz daha pürüzsüz, mermerimsi bir görünüm kazanır.
Tabi ki böyle bir cilde yapılacak makyaj inanılmaz bir görüntü sağlar" diye konuştu.

ÇİZGİLERE ELVEDA

Mimik çizgilerinde belirginlik olanlar için makyajın bu çizgilere dolarak kötü bir görüntüye neden olmasını engellemek için hafif dokunuşlarla botoks yaptıklarını belirten Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

Böylece gelin adayımıza dinlenmiş ve dinamik bir yüz kazandırıyoruz. Botoks'la kişi arzu ederse kaş uçlarını da minicik kaldırabiliyoruz. Bu da kaş-göz mesafesini mükemmel ayarlamamızı sağlıyor. Yüz botoks uygulamasını törenden 3-4 hafta önce yapmayı seviyorum. Çünkü 10 gün sonra yapacağım touch up ile işlemi tamamlıyorum."

TERLEMEMEK İÇİN

Sıcak yaz günlerinde düğünden 5-7 gün önce yapılacak koltukaltı botoks uygulamasının da büyük rahatlık ve konfor sağladığını belirten Güler, koltuk altı botoksunun ihtiyaç oldukça yaklaşık 6 ayda bir tekrarlanabileceğini belirtti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA