TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, işadamı ve Mersin’de AK Parti’nin kurucularından Sabahattin Kılıççıoğlu’nun düzenlediği kahvaltı organizasyonunda iş dünyasıyla bir araya geldi.

Toplantıya Lütfi Elvan’ın yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Cumhur İttifakı AK Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Bekir Topçu, İşadamı Sabahattin Kılıççıoğlu, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, Gürsoy Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, Granmer Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yerlikaya, Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, Hüsamettin Memiş, Akyüzler Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akyüz, Gündoğar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Gündoğar, Duman Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can Duman, Sabah Lokantası Kurucusu Adnan Gündoğdu, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal ve Mersin iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sabahattin Kılıççıoğlu, Lütfi Elvan’ın Mersin için bir şans olduğunu belirterek, Cumhur İttifakı adaylarının Mersin’e artı değerler katacağını belirtti. Kılıççıoğlu, ‘İş dünyası olarak bizleri yöneten, bizlerin işlerine olumlu etkiler bırakacak belediye başkanlarını seçerken son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Bizler Mersin’de yaşayan iş adamları olarak Lütfi Elvan Bakanımızın Mersin’e yaptığı yatırımlar ve her zaman Mersin’i destekleyen projelere imza atmasını büyük bir şans olarak görüyoruz ve biliyoruz. Sn Bakanımız Lütfi Elvan’ın Mersin odaklı çalışmaları tartışılmaz noktadadır. Bizim bu şansı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Büyükşehir’de Hamit Tuna, Yenişehir’de Bekir Topçu, Mezitli’de Serdar Soydan, Akdeniz’de Mustafa Muhammed Gültak ile birlikte, Sn. Bakanımızın destekleri ile artık iktidarı yerel yönetimlerle birleştirmemiz gerekiyor’ dedi.

‘YENİŞEHİR’DE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK İSTİYORUM’

Yenişehir’de seçimi kazanmak için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirten Cumhur İttifakı AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu, ‘Yenişehir’in makus tarihini yenmek için, Yenişehir’e hizmet etmek için, Yenişehir’de yaşayanların hayatlarına ışık tutabilmek için bu seçimden alnımın akıyla çıkacağıma inanıyorum’ dedi. Topçu, ‘Yenişehir’de ilçe başkanlığı yaptığım dönemde sokak sokak gezerken bana hep şunu söylediler; Bekir başkan, sen çok çalışıyorsun, çok mücadele ediyorsun ama Yenişehir zor bir bölge. Yenişehir’de başarman çok zor. Sen git ilçe başkanlığı görevini yürüt fazla kendini yıpratma… Ben şuna inanmıştım, şehirlerin fethi gönüllerin fethinden geçer. Ben gönülleri fethederek şehri fethetmeye geldim. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Ben sadece AK Parti’nin veya MHP’nin adayı değil, ben ilçemizde yaşayan 260 bin nüfusun, alevisinin, sunisinin, kürdünün, çerkezinin kısacası Yenişehir’de yaşayan herkesin başkan adayıyım. Bizde ayrı gayrı yoktur, bizde ötekileştirme yoktur. Ben bu kentin en büyük birlik ve beraberliğini en üst seviyelere çıkaran bir siyasetçi olacağım. Ben Yenişehir’de taş üstüne taş koymak istiyor, Yenişehir’de yaşayanların sevinciyle mutlu olup, üzüntüsüyle dertlenmek istiyorum’ dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin’de büyük projelere imza attıklarının altını çizerek, ‘Hükümet olarak Mersin’e bu zamana kadar büyük yatırımlar yaptık. Sn. Bakanımız 24 saatini ülkemiz ve Mersinimiz için harcayarak, Mersin’in kalkınmasında büyük projelere imza attı. Bizler hükümetler olarak, Mersin’e yatırım yapmaya, iş dünyasının önünü açmaya, Mersin’i kalkındırmaya yönelik projelere imza atmaya devam edeceğiz. Mersin Allah’ın izni ile sizlerin desteği ile kazanacaktır.’ dedi.

'MERKEZİ YÖNETİMLE UYUM ÖNEMLİ'

İş dünyasının istikrara ihtiyacı olduğunu belirten TBMM Plan Bütçe ve Komisyon Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, ‘2002 yılından bu yana Türkiye’de bir istikrar ortamı oluştu. Zaman zaman kısa dönemli trübilanslar yaşadık. Ama kararlı duruşumuzla ülkemizin istikrarını muhafaza etme yönünde önemli adımlar attık. İş dünyası her zaman istikrar ister, çünkü iş dünyasını ayakta tutan istikrardır. Bunun dışında iş dünyamız güçlü bir yönetim ister. Limanı ile, turizm alanları ile, sanayisi ve tarımı ile birçok kentten üstün olan şehrimiz gelinen noktada bu kentlerden geride kalmıştır. Kentleşmeye baktığımızda özellikle kötü bir kentleşme alt yapısına sahip olduğumuzu görüyoruz. Trafik alanında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Kent yönetimi açısından da modern, çağdaş ve huzur içerisinde yaşanan, yaşam standardı yüksek bir kent olma arzusu içerisinde olan kişilersiniz. Peki bunu nasıl sağlayacağız? Sizler dediniz ki hükümetle uyumlu yerel yönetimlere ihtiyacımız var… Bu noktada Mersin’e büyük bir fırsat doğduğunu düşünüyorum. Özellikle ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi ile merkezi hükümet arasında güçlü bir uyum olursa yatırımların çok daha hızlı bir şekilde ulaşacağı, ihtiyaçların daha hızlı giderilebileceği ve çağdaş bir kentleşmenin çok daha kolay bir şekilde yapılacağına inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal