Geçtiğimiz yıl Demirören Grubu'na geçen Hürriyet Gazetesi'nde yaşanan işten çıkarmalar ve gözle görülür değişikliklerden sonra flaş bir iddia ortaya atıldı. Alınan kulis bilgisine göre Demirören Medya Grubu'nun, Turkuvaz Medya Grubu'na devri planlanıyor. 

2018 yılının Mayıs ayında Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi, DHA, Kanal D ve CNN Türk gibi medya kanallarını rekor fiyatla Doğan Holding'den satın alan Demirören Grubu, ilk olarak birçok basın çalışanı ile yolları ayırmıştı. Yapılan ikinci tenkisat süreciyle birlikte, Demirören Grubu'nun bünyesinde bulunan tüm medya kuruluşlarını Turkuvaz Medya Grubu'na devredeceği iddia edildi. Öte yandan her iki kurumun insan kaynakları ofislerinin birleştirilmesi de planlanan devir işleminin ilk adımı olarak görüldü. 

TEK MERKEZDEN KONTROL EDİLECEK

2018 yılında 893 milyon dolar karşılığında Doğan Holding'in tüm medya şirketlerini satın alarak sektöre ses getirmeyi başaran Demirören Medya Grubu, iddalara göre bünyesinde ATV ve Sabah Gazetesi gibi medya kuruluşlarını bulunduran Turkuvaz Medya Grubu'na devredilecek. Bu planının ilk adımı Maslak'ta bulunduğu iddia edilen insan kaynakları ofisi oldu. Böylelilkle kağıt üzerinde farklı iki kurumun çalışan yapısı tek merkezden kontrol edilecek. Diğer taraftan Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören ile Turkuvaz Medya Grubu'nun en büyük hissedarlarından Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu geçen yıl evlenmişti.

ÖNEMLİ İSİMLERLE YOLLAR AYRILDI

Medya sektörünün yıllardır öncü rolünde bulunan Hürriyet Gazetesi'nde son günlerde üst düzey işten ayrılmalar yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Gazete'nin uzun yıllardır yazarlığını yapan Gülse Birsel, Teknoloji sayfasında adından sıkça söz ettiren Ahmet Can, Spor ve Ekonomi departmanından Ceyhun Kuburlu, Ekonomi Müdür Yardımcısı Emre Özpeynirci, Şebnem Turhan, İpek Özbey, Banu Tuba ve Çınar Oksay gibi isimler ile yollar ayrıldı.