SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sabah ve Akşam Hava Kirliliği Artıyor"

0
Güncellendi - 2017-11-18 05:03:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda özellikle sabah ve akşam saatlerinde hava kirlilik oranının riskli seviyelere geldiği belirtilerek, vatandaşların Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen yakma saatlerine uymaları istendi.

Hava kirliliğini etkileyen faktörlerin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından sıkı bir şekilde takip ve kontrol edildiği belirtilen açıklamada;

“Son yıllarda ilimizin de içinde bulunduğu küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklık nedeniyle hava kirliliği yaşanmaktadır. Yağışların olmamasına paralel olarak komşu ülkelerden gelen toz bulutu da kirliliği artırmaktadır. Bu olayların etkisiyle özellikle sabah ve akşam saatlerinde soba ve kaloriferlerin yakılması sebebiyle hava kirliliği risk oluşturacak seviyelere yaklaşmaktadır.

Hava kirliliğinin en aza indirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri 7/24 kontrol ve çalışmalarına devam etmektedir. Ancak, bu çalışmalara vatandaşların Mahalli Çevre Kurulu kararlarında belirtilen yakma saatlerine (Yakma saatleri: sabah 05:00 ile 05:30, akşam 15:00 ile 15:30) hassasiyetle dikkat ederek, katkıda bulunmaları büyük önem arz etmektedir.” denildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • semtsakini (6 yıl önce)
    Tokiyi rezil ettiniz. Bizler ayda 300 lira doğal gaz ücreti ödüyoruz ama bedava dağıtılan kötü kömür ile çocuklarımız zehirleniyor. Defalarca şikayet ettiğimiz halde Belediye Valilik ilgileniyor yada yanlış yakma sonucu diyorlar. Devlet vatandaşına yalan söylemez . Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın. 100 bin liraya ev sattı Toki bize on sene ödedik. Şimdi o parayı etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesi böyle komik bir açıklama (Çevre Kurulu tarafından belirlenen yakma saatleri) yapacağına, dönsün aksagaz'ın neden gaz dağıtımı yapmadığını araştırsın. Hemen hemen herkesin evine doğalgaz bağlatma ile ilgili yoğun talebi olmasına ve dilekçe vermelerine rağmen bu yıl yatırım programında yok, ayrılan kaynak bitti veya 2022 yılında sizin oraya gaz vereceğiz yada yatırım programına alacağız gibi insanla dalga geçer açıklma yapıyorlar. Buyrun Tecde, Yeşilyurt ,Bostanbaşı , Topsöğüt, Yeşiltepe şahnahan, dilek vb. gibi yerlerin ana cadde dışında hiçbir yerinde doğalgaz yok buyursun belediye bunu araştırsın. İş üret başkan, laf değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (6 yıl önce)
    O pis yanmayan kömürleri dağıtırsanız olacağı bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sedarı (6 yıl önce)
    OTOGAR sanki halen kömürle ısıtılıyor... o bölgenin havası aşırı kirli. çok dikkat ediyorum. malatya belediyesi önce otogarın sistemi doğalgaza çevirsin.... aaa pardon, esnafın yükü artar. oy vermezler sonra. (emin değilim ama bence kömürlü-çünkü 500 m. ilerisi gerisi o kadar isli değil)
    0
    0
    Yanıtla
  • Börü (6 yıl önce)
    Abi Malatya'nın içinden geçtiniz Tecde,Yeşilyurt,Bostanbaşı,Fahri Kayahan ve bir çok yer şantiye ağaç bırakmadınız ne zamanlık ağaçları kestiniz yemyeşil yerler şimdi çorak arazi gibi böyle devam ederseniz hava da kirlenir herşeyde olur YAZIK!!
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET ARI (6 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesinin hiç bir şekilde kömür dağıtımı yok ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATABEY (6 yıl önce)
    Hava sirkülasyonu olan bölgelere yaparsanız çok katlı bina sonu işte böyle olur.Yağış ile ne alakası var ayrıca Malatya'da kaç yer var hala kömür kaloriferi kullanan açıklamanız bile yaptığınız işin ne kadar uzağında olduğunuzu gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • pesindeyim (6 yıl önce)
    yav ne kömürü 3 ay önce antalyadan geldim sezonluk işçiyim yollar toz toprak götürüyor kala kala en son mahhalle benim oturduğum mahalle hacı ugur polatmıdır kolatmıdır sebebini çok iyi biliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ayşe (6 yıl önce)
    hava kirliliği, kuresel ısınmadan daha çok malatya belediyesinin halka ücretsiz dağıttıgı kömürden kaynaklı olmasın?ücretisz dağıtılan adi kömürden vatandaşı sevindireyim derken sağlıklarından etmek!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)ayşe isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzı olan konuşuyor, kömürü belediye dağıtmaz kaymakamlıklar dağıtır. Belediyeye muhalif olacaksınız diye, ölüyü diriyi bıraktınız fakir fukaraya mı göz diktiniz.
    0
    0
    Yanıtla