Saadet Partisi’nde il divan toplantısı

Saadet Partisi’nde il divan toplantısı
Saadet Partisi Samsun İl Teşkilat binasında yapılan ve bütün ilçe teşkilatlarının katıldığı heyecanlı ve coşkulu program İl Teşkilat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu’nun başkanlık ettiği toplantıya Genel İdare Kurulu üyesi Salih Şen, Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Ali Okutan,il yönetim kurulu  üyeleri  ve MİLKO temsilcileri de katıldı.

İlk konuşmayı  yeni G.İ.K. Üyesi seçilen İnşaat Mühendisi Salih Şen yaptı. Şen konuşmasında iyi dilek temennilerinden sonra, yeni seçilmiş olduğu Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde “Milli Görüş prensipleri doğrultusunda Samsun ilimiz adına layık olmaya çalışacağım. İlimiz ile Genel Merkezimiz arasında köprü vazifesi yaparak ilçe, il ve bölgemizdeki teşkilatlarımızın daha da verimli çalışabilmesi için gayret sarf edeceğim.  Önceki hafta ilk katıldığımız Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu başkanlığındaki toplantımızda Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeleri belirlendi, yeni kurul % 80 oranında değişerek genç ve dinamik bir kadro haline geldi. İnanıyorum ki memleketimize, insanlığa çok faydalı, hayırlı çalışmalara hep birlikte imza atacağız” dedi.

Ardından kürsüye Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Okutan gelerek oda iyi dilek temennilerini ileterek, “7’nci olağan kongremiz ile yenilenen ve gençleşen yeni Genel İdare Kurulu ile Saadet Partimiz başarılı bir çalışma ile halkımız ile bütünleşerek en faydalı çalışmaları yapıp, meclise girmeyi ve tıpkı Milli Görüş’çü hükümet ortaklıklarında olduğu gibi sanayileşme, istihdam, toplumun bütün kesimlerinin adil ve eşit şartlarda yaşayacağı, ahlaken ve manen de kalkınmış bir TÜRKİYE için her zaman olduğu için göreve talibiz” dedi.

Ardından il birim başkanları sırasıyla kürsüye çıktı, bunlardan Ekonomik İşler Başkanı Emekli Müsteşar Necati Yusufoğlu genel bir değerlendirme ile Türkiye’nin durumunu katılımcılar ile paylaştı.

Yusufoğlu, “Gelecek için umutların kaybolduğu 2019 yılını bitirirken son açıklanan aşırı ve insafsızca yapılan zamlar 2020 yılı da milletimiz için bir hüsran, sıkıntı, ve bunalım yılına dönüşeceği açıkça belli olmuştur. Çalışan, emekli kesim, esnaf ve çiftçinin de beklentileri boşa çıkmıştır. AK Parti hükümetinin zamları ile soluksuz kalan nüfusun çoğunluğu adeta yaşama mücadelesi vermektedir. Siz bakmayın siyasilerin konuşmalarına, ülkemiz ne büyüdü nede kalkındı ve hiçbir  konuda dünya konjektöründe doğru dürüst bir sıralamada yok hep gerilerdeyiz. Vergide tavan yapan adaletsizliğin, gelir dağılımındaki uçurumun, adalete olan güvenin azaldığı bir ülkede ne kalkınma ne huzur, nede sosyal barış olur.  Orta sınıfını yok eden  bir ekonomik sistemin yaşaması asla mümkün değildir. Hala ülkemizde acımasız kapitalist bir sistem uygulanmakta ve vatandaşın kahır ekseriyetinin de bu sistem sayesinde mağdur edildiğini hep beraber yaşayarak görüyoruz. İthalat cennetine çevrilen ülkemizin üreticisi tasfiye edilerek tüm ürünlerde dışa bağımlı bir hale getirilmiştir. Devamlı borçlanarak ve mevcut vergilerin oranlarını artırarak veya yeni vergiler koyarak insanların hayatları çekilmez hale getirilmiş, buna rağmen AK Parti hükümeti hala israfta ve talanda sınır tanımamaya devam etmektedir. 250 bin dolar karşılığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını dahi satan bir zihniyetten bu ülkeye ve millete hiçbir hayr gelmez. Kendi menfaatlerini ülke menfaati önünde tutan bir siyasi iradeden de hiçbir hayr beklenmemelidir. 2020 yılı yatırım rakamlarına bakıldığında toplanan toplam vergi gelirlerinin % 70’i çalışandan, emekliden, küçük esnaftan ve asgari ücretliden tahsil edilmekte, geri kalan az bir kısmı ise çok kazanan zengin tabakadan alınmaktadır. Bu da memlekette vergi adaletinin çökmüş olduğunu gösterir. Faize, rantiyeye, israfa, yandaşa ve kendilerine sınırsız harcama imkanı sağlayıp, fakir fukaranın biraz olsun nefes almasına sıra gelince, bütçe imkanları ve ülkenin ekonomisinin çökeceği gerekçesiyle hiç gündem konusu dahi edilmemektedir. İşte bu olay acımasız kapitalistlerin fakir düşmanlığının açık bir delilidir. Bu beceriksiz ve menfaat düşkünü AK Parti zihniyeti 2020 yılında 139 katrilyon faize para ödenmesinde hiçbir beis ve sakınca görmeyerek bu konudaki cömertliğini bir kez daha göstermiştir.  2020 bütçesi sanayileşme, kalkınma, yatırım bütçesi değildir. Milli Görüşü iktidara taşımaktan başka çare yoktur, çare tıpkı 70’li ve 96 yılındaki Milli Görüş hükümet ortaklıklarındaki gibi, havuz sistemi, denk bütçe, adil paylaşımla Saadet Partisindedir.” dedi.

Ardından Çarşamba ilçe başkanı Zekai Adem Sapancı’nın da Kasım ayı teşkilat çalışmalarını sunduğu kürsüye sırası ile bütün ilçe başkanları çıkarak faaliyetlerini aktardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir