Genel seçimde işbirliği kararı alan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP), aday listelerini büyük ölçüde boş olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmişti.  Karabulut, ittifakın istisnası oldu! BBP ile ittifak kararı alan Saadet Partisi’nde daha önce vekil adayları açıklanmıştı. Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ile 1. sıra adayının eğitimci Şinasi Başaran, 2. sıra adayının da işadamı Şahin Erkul olduğu belirtilmişti. İttifak kararının ardından partilerin anlaşmasına göre SP'nin önde olduğu seçim bölgelerinden olan Bayburt'ta ilk sıra adayının yine daha önce açıklandığı gibi Şinasi Başaran olması bekleniyordu. SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’ın açıklamasına göre ise Bayburt’ta ikinci sıraya aynı şekilde Şahin Erkul'un yazıldığı tahmin edilirken, Bayburt’ta listenin ilk sırası ise sürpriz bir şekilde BBP’nin Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut için boşaltıldı.  İkinci sıra Başaran’ın mı, Erkul’un mu? Öte yandan SP’nin Bayburt listesinde daha önce ilk sıra adayı olarak açıklanan Şinasi Başaran’ın listeden çıkarıldığı ve ikinci sıra adayının Şahin Erkul olduğu netleşti. 

ÜNSAL KARABULUT KİMDİR?

1963 yılında Bayburt Veysel Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu, Bayburt’ta bitirdi. İstanbul’da ve Erzincan’da (Lise son sınıfta iken dönemin CHP hükumetinin bürokratlarının aldığı kararla sürgün olarak gönderildiği güzel şehir) orta ve yüksek öğrenimini gerçekleştirdi. Ülkücü Hareketin sanığı olmaktan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1. Şube Ekipleri’nce gözaltına alınıp 13 günlük sorgu ve işkenceden sonra çıkarıldığı 1. Askeri Sıkıyönetim Mahkemesi’nce tutuklandı.

Sırasıyla; Selimiye Askeri Cezaevi, Alemdağ Askeri Cezaevi ve Maltepe Askeri Cezaevi’nde çilesini yaşadı. Daha sonra ‘müteaddit’ defalar ‘siyasi polis’ tarafından sorguya alındı. ‘HERGÜN (Ülkücü yayın organı)’ün İstanbul’da fahri muhabirliğini, ‘Yeniden Diriliş Gazetesi (Haftalık) muhabirliği, Konservatuar yıllarında ise ‘Yeni Düşünce’ adlı yayın organında muhabirlik, 1989 yılında Türkiye Gazetesi’nde ise profesyonel olarak sürdürdüğü meslek hayatını, daha sonra kendi kurduğu ‘Bayburt Hasret Gazetesi’ ile devam ettirdi. Milliyetçi Çalışma Partisi İl Sekreter Yardımcısı iken Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının başlattığı ‘Milli Mutabakat Arayışları’nda yer aldı. MÇP’deki İl Sekreter Yardımcılığından istifa ederek, Büyük Birlik Partisi (BBP)’nin kuruluş çalışmaları sırasında İstanbul’da görev aldı. BBP İstanbul İl Sekreterliği ve Başkan Yardımcılığı yaptı.

BBP İstanbul İl Teşkilatı’nın aylık olarak yayınladığı ‘Ülkü’de Birlik’ adlı Tabldot gazetenin ‘Genel Yayın Yönetmeni’ oldu. Aylık olarak yayınladığı Kültür, Sanat ve Siyaset ihtiva eden, kentine yönelik haberleri konu alan gazetesinin yanında, Bayburt’lu yazar İlhan Yardımcı’nın; ‘Şen Ol Bayburt Bayburt Folklörü’ adlı araştırmasını,’Bayburt Hasret Yayınları’ arasında yayınladı. İhlas Haber Ajansı’nda sektörel çalışmasını sürdürdü. Bu arada, 1996 yılında İhlas Haber Ajansı’ndan ayrılıp Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü’nde gazeteciliğine devam etti. Ankara merkezli yayın yapan GÜNDÜZ adlı günlük gazetede köşe yazarlığının yanı sıra Temsilciler Koordinatörlüğü ve Müessese Müdürlüğü görevini yaptı. Daha sonra ‘AYYILDIZ’ günlük gazetenin Ankara Temsilcisi oldu. Almanya ve Fransa’da belli aralıklarla görev yaptı. Mesleki formasyon çalışmasını; Ankara Uğur Mumcu Vakfı (UMAG)’ta verilen eğitimlerle geliştirdi. Aynı yıl içerisinde Afganistan’a, Anadolu Ajansı’nı temsilen görevlendirildi. 1998′in ilk altıncı ayında yurda dönerek, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünde çalışmalarını sürdürdü. Ankara da ‘Başkent Diksiyon Merkezi’nde 6 ay ‘Türkçeyi güzel kullanma, haber-spikerlik eğitimi aldı. 2002 yılında tekrar Başkent Kabil’de konuşlanmak üzere Anadolu Ajansı (AA)’nın Afganistan Temsilcisi olarak vazifelendirdi. 2004 yılında, (16 yaşındaki kızının Ankara’da elim bir trafik kazası sonrası ölümüyle bu görevini yarıda bırakarak) yurda döndü.

2006 yılında AA’yı temsilen ‘Hac Döneminde’ Suud-i Arabistan’a gitti. Mekke-Medine’deki görevi sırasında HAC vazifesini de yerine getiren Karabulut; İstanbul’da da 5 yıl süren gazetecilik görevinin ardından 2008 Eylül ayında Genel Müdürlüğe tayin oldu. Yurt Haberler Müdürlüğünde Uzman Muhabir (Redaktör) olarak mesleki hayatını devam ettirdi. 2012 yılında ‘siyasi taassuplar’ sonucu Anadolu Ajansı’ndan ‘zoraki’ emekli edildi. 29 Ocak 2012 8.Kurultayı ve daha sonra Büyük Birlik Partisi (BBP)’nin 7 Haziran 2014 yılında gerçekleştirilen 9.Olağan Kurultayı’nda da MKYK üyeliğine seçildi. Medya Tanıtım ve Sosyal İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Basın Şeref Kartı (Sürekli Basın Kartı) sahibidir. 2006 yılında, 16 yaşında elim ve menfur bir kaza! sonucu vefat eden Şeyma adlı kızı ile birlikte; İsimleri Muhammed Oğuzhan ve Satuk Buğra Han olan Üç çocuk babasıdır. Karabulut ayrıca, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın kurucularından olup ‘Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyesidir’