S. Arabistan'ın açıklamasındaki cevapsız sorular!

Dün Suudi Arabistan Başsavcılığı tarafından Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında yapılan açıklama dünyada büyük ses getirdi. Ancak açıklamalar göz önüne alındığında, kafalarda soru işaretleri oluşturan ve cevapsız kalan birçok durum ile soru var.

S. Arabistan'ın açıklamasındaki cevapsız sorular!
S. Arabistan'ın açıklamasındaki cevapsız sorular!
GİRİŞ 16.11.2018 14:13 GÜNCELLEME 16.11.2018 14:30
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Dış Haberler Servisi

 

 

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 5 kişinin idamı istemiyle toplam 11 kişiye dava açtı. Savcılık Kaşıkçı'nın ölümünde boğuşmanın ve öldürücü dozda verilen ilacın etkili olduğunu söyledi.

Sonra cesedinin parçalanarak konsolosluktan çıkarıldığını itiraf ederken, şahsın nasıl öldürüldüğü, ölüm emrinin İstanbul'a gelen timin başındaki kişinin verdiğini ve Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrinin eski istihbarat başkan yardımcısının verdiğini açıkladı.

Arabistan'dan bomba itiraf! Ölüm emrine veren isim

Başsavcılık, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın başdanışmanı Kahtani hakkında soruşturma açılıp yurt dışına çıkış yasağı konulurken, Türkiye ile konu hakkında istihbarat ve veri paylaşımlarının yapılacağını açıklamıştı.

 

 

Ayrıca Suudi Başsavcılığı yerel işbirlikçinin de görüntüsüne ulaşıldığını açıklamıştı.

AÇIKLAMALARIN ARDINDAN HERKESİN AKLINDA CEVAPSIZ KALAN SORULAR VAR

Dün tüm bu gelişmeler yaşanırken, açıklamaların ardından kafalarda bir çok soru işareti bırakan cevapsız sorular kaldı.

İşte cevapsız kalan ve ilk akla gelen o sorular:

- Cesedin konsolosluktan çıkarıldığı bilgisine sahip olmalarına rağmen, Cemal Kaşıkçı'nın bedeninin nerede olduğu niçin açıklanmadı?

- Suudi timin gazeteciyi öldürmeye değil Suudi Arabistan'a dönmeye ikna etmek için geldiği belirtildi, fakat timin içinde ülkenin bir numaralı otopsi uzmanı neden getirildi?

- Açıklamada "ceset parçalandı" denildi, peki ikna için gelindiyse "cesedin parçalanması" için gerekli aletler ve "ölüm ilacı" niçin getirildi? 

- Açıklamalarda 11 kişiye dava açıldığı ve 5 kişinin idamla yargılanacağı söylenildi. Ama Suudi Başsavcılığı bu kişilerin ne adını açıkladı, ne de kendilerine isnat edilen suça dair bir bilgi verdi.

- Cinayetin ortaya çıkmasından sonra, Reuters haber ajansına konsolosluğun kapılarını açıp dolapların içini göstererek "bakın Kaşıkçı burada değil" der gibi komik fotoğraflar veren ve Türkiye'den kaçar gibi giden başkonsolosa soruşturma açıldı mı?

- Timin içinde yer alan Suudi istihbaratçılar neden geldi? Bu kişiler bahsedilen yerel işbirlikçiyle ne zaman, nerede, nasıl temas kurdu ve iddiaya göre cesedi neden ona verdi?

- Konsolosluktaki kameraların kapatma ya da bozma kararını kim verdi? Yerel işbirlikçiye ilişkin bulgular Türkiye ile neden paylaşılmadı ya da o da mı öldürüldü?

- Ve belki de en önemli iki soru... Suudi Arabistan neden bir uluslararası soruşturma fikrine karşı çıkıyor? (Dün Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr konun adli bir vaka olduğunu, siyasileştirilmemesi gerektiğini söylemiş ve Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınmasının kabul edilemez olduğunu belirtmişti.) Ve bu cinayet için neden Türkiye'deki bir başkonsolosluk seçildi?

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 57
  • dadaş yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    ebu cehlin torunu
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiyeyi bu kadar meskul etiler yapanlar cezalarini ceksin ama burda sucku kimse o baskasi deyil kirali kurtarma oyununa turkiye gelmesin abd arkasinda olsa bile bu adaletsizkik olur emir kulu ne yapsin mecmur emirleri yerine getirmeye bu onun sucu dryil igdam edilirse once kiral velehati edilmeli hicdeyilse orda ki mahsum insanlarda kurtarir kiralin demir yumrugundan adaletli olmak gerek abd icin yalan dolan haksizlik adaletsizlik onemli deyil
    Cevapla
  • Fgg 5 yıl önce Şikayet Et
    Korkunc
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Buyuksun Turkiye !
    Cevapla
  • eci 5 yıl önce Şikayet Et
    adamın şekline dicem..sıfatına laf etmekten günaha giricem..Allahım nede güzel bu adamın içinin pisliği dışına vurdurmuşsun diyem gari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası