Anasayfa Haber Ryzen Threadripper 3990X, Ekran Kartsız Crysis Çalıştırdı

Ryzen Threadripper 3990X, Ekran Kartsız Crysis Çalıştırdı

AMD’nin amiral gemisi masaüstü işlemcisi, yazılım vasıtasıyla GPU’suz Crysis oynatmayı başardı.

AMD, 64 çekirdek ve 128 iş parçacığına sahip olan Ryzen Threadripper 3990X işlemcisini CES 2020’de duyurmuştu. İşlemcinin piyasaya çıkışından sonra olağanüstü performans sonuçları ortaya koyduğuna da şahit olmuştuk. Bunun yanında üst düzey overclock işlemi ile rekor seviyelere ve puanlara ulaşılmıştı. Bu seferki haberimiz ise oldukça şaşırtıcı cinsten.

Bildiğiniz üzere bu HEDT CPU içerisinde bir grafik işlem birimi barındırmıyor. Peki bu şekilde Crysis gibi bir oyunu oynatabileceğini düşünebilir miydiniz? LinusTechTips ekibindekiler yazılım modunda bazı işlemler yaptı ve bunu başardı. 64 çekirdek ve 128 izleğe sahip bir canavar olan 3990X, saf hesaplama gücüne sahip olduğundan oyunu işleyebilme kapasitesine sahip.

Oyunun düşük çözünürlükte ve küçük donmalar ile oynandığını görebiliyoruz. Durum böyle olsa bile GPU olmadan oynatması AMD Threadripper için tek başına büyük bir başarı. Bu CPU’nun hız aşırtma yapılmış hali ile Crysis’i nasıl oynatabileceğini merak etmedik değil. Kim bilir, belki ilerleyen zamanlarda basit grafik işlemlerinin saf işlemci gücü ile yapıldığına şahit oluruz.

İlginizi çekebilir: