Hollanda Başbakanı Rutte: Güneyli dostlarımız ile çözemeyeceğimiz bir anlaşmazlığımız yok

Marc Rutte
Marc Rutte © AFP
By Sertaç Aktan
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Cuma günü yaptığı açıklamada koronavirüs salgınına yanıt verme politikaları konusunda Kuzey ve Güney Avrupa ülkeleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların aşılamaz olmadığını söyledi.

REKLAM

Hollanda Başbakanı Mark Rutte cuuma günü yaptığı açıklamada koronavirüs salgınına yanıt verme politikaları konusunda Kuzey ve Güney Avrupa ülkeleri arasında yaşanan anlaşmazlıkların aşılamaz olmadığını söyledi.

İtalya ve İspanya'dan Hollanda'ya yönelik gelen eleştiriler karşısında konuşan Rutte, Avrupa Birliği (AB) İstikrar Mekanizması'ndaki fonların dikkatli ve etkili kullanılması gerektiği uyarısında bulunarak "Elimizin altında oynayabilecek fazla sayıda kart kalmadı" dedi.

AB liderleri bu hafta telekonferans yöntemi ile bir araya gelerek Covid-19 salgının nasıl kontrol altına alınabileceğini ve birliğin ekonomisinin en az hasarla nasıl kurtarılabileceğini görüştü. Ne var ki, salgından en çok etkilenen güneydeki AB üyeleri kuzey üyelerinin yeterli ekonomik yardımı göstermediklerini düşünüyor.

"Çözemeyeceğimiz bir durum yok"

Özellikle Hollanda'nın acil ekonomik kriz yardımları noktasında sıkı mali kurallar ve şartlar getirmek istemesi İtalya, İspanya ve Portekiz'in tepkisini çekti. Rutte görüşmede bazı anlaşmazlıkların doğduğunu doğrulayarak "Aramızda çözülemeyecek bir durum yok" şeklinde açıklama yaptı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Koronavirüs nedeniyle bu hafta gözden kaçırmış olabileceğiniz 5 haber

Endonezya'da yanardağ patlaması: Merapi Volkanı 5 km yükseğe kül püskürttü

Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+ modelleri: Özellikler, fiyat, satış tarihi ve bilmeniz gereken her şey