Rusya'nın askeri yardım uçağı ABD yolunda

Rusya Savunma Bakanlığı, korona virüsü salgınıyla mücadele için ABD'ye dev bir uçakla yardım gönderdi. Antonov uçağının görüntüleri Rus devlet televizyonunda yayımlandı. Rusya Dışişleri ise yardımların "ABD'nin salgınıyla savaşına yardım ve Amerikan vatandaşlarının hayatlarının kurtarılması için gönderildiğini" duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, korona virüsü salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 4 bini geçtiği ABD'ye askeri bir uçakla maske ve tıbbi ekipman gönderdi. İlk olarak dün ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu yardım uçağının görüntüleri yayımlandı.

Görüntüler Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından, "Devlet Başkanları Putin ve Trump'ın telefon görüşmesinin ardından Rusya, COVID-19 salgınıyla savaşa yardım ve Amerikan vatandaşlarının hayatlarının kurtarılması için, en büyük kargo uçağı An-124'ü tıbbi malzemeler (maske+ekipman) ile ABD'ye gönderdi" denildi.

Rusya devlet televizyonu Rossiya 24'ün haberindeyse, uçağın Moskova'daki bir askeri üsten havalandığı belirtildi. Yorumcular, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından organize edilen bu yardımın, Trump'ın ülke içindeki muhalifleri tarafından hoş karşılanmayacağını belirtiliyor.

Rusya'nın ABD'ye yardım önerisi, Putin'in Trump'la pazartesi günü yaptığı telefon konuşmasında gündeme gelmişti. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov konuyla ilgili açıklamasında "Trump bu insani yardımı memnuniyetle kabul etti" derken, salgının ilerleyen günlerinde ihtiyaç duyulduğunda ABD'nin de kendilerine yardım yollayabileceğini söylemişti.  Trump'ın kendisi de dün, "Rusya, çok büyük bir uçak gönderdi" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya, geçtiğimiz haftalarda İtalya'ya da askeri uçaklarla tıbbi yardım göndermişti. Bu durum, Avrupa Birliği'nin kendi üyelerine yardım kapasitesinin sorgulanmasına yol açmıştı. (DIŞ HABERLER)