Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA: Rusya'dan Suriye açıklaması

        Rusya lideri Putin'in Suriye Temsilcisi Alexander Lavrentyev, TSK'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü 'Barış Pınarı Harekatı'nın 'kabul edilemez' olduğunu belirtirken, Moskova'nın operasyona onay vermediğini söyledi.

        Putin'in Abu Dabi'yi ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Lavrentyev, Türk ve Suriye ordularının sahada doğrudan karşı karşıya gelme ve çatışma içerisine girme ihtimallerine ilişkin, "Bu kimsenin çıkarına olmaz. Böyle bir şey yaşanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

        ŞAM'LA GÖRÜŞME İDDİASI

        Moskova ile Ankara arasında 'Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili herhangi bir anlaşma olmadığını vurgulayan Lavrentyev, Ankara ile Şam arasında, savunma ve dışişleri bakanlıkları ile istihbarat servisleri düzeyinde gerçek zamanlı görüşmeler gerçekleştiğini öne sürdü.

        REKLAM

        Lavrentyev, Kürtlerle Şam arasında da Rusya'nın arabuluculuğunda görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Lavrentyev, görüşmelerin Hmeimim Hava Üssü'nde gerçekleştiğini dile getirdi.

        'ÇEKİLMEYECEKLER'

        Lavrentyev, ABD'nin TSK operasyonu öncesinde açıkladığı gibi Suriye'deki askerlerini geri çekeceğinden de şüphe duyduklarını vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ