Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

Rusya’dan, Şam’a ‘İdlib’ desteği

Moskova’nın, İdlib konusunda Şam rejimine desteği sürüyor.  Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, bugün yapığı açıklamada, 'Moskova, İdlib’deki teröristlerle savaşında Suriye hükümet güçlerini destekliyor' denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-22 16:27:00

Rusya’dan, Şam’a ‘İdlib’ desteği

İdlib krizi yüzünden Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerginlik sürerken, Moskova'dan Şam rejimine yönelik destek açıklamaları da devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, ülkenin kuzeybatı İdlib eyaletindeki teröristlere karşı savaşında Suriye hükümet güçlerine verdiği desteği yeniledi.

Vershinin,  bugün yapığı açıklamada, "Moskova, İdlib'deki teröristlerle savaşında Suriye hükümet güçlerini destekliyor" denildi.

Rus TASS ajansıyla yaptığı röportajda Vershinin, Rusya'nın Türkiye ile diyalogun İdlib'deki krizi çözme konusundaki kararlılığını sürdürme kararlılığını doğruladı. Ancak fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alınmıştı. 

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Bu arada askeri bir kaynak bugün yaptığı açıklamada, muhalifler ile Şam rejimi güçleri arasında çatışmaların sürdüğünü belirterek, “Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin İdlib kırsalında ve uluslararası M4 Kara Yolu çevresindeki saldırı ve bombardımanları sürüyor” dedi.

ŞAM-HALEP YOLU TRAFİĞE AÇILDI

Öte yandan Suriye rejimi Ulaştırma Bakanı Ali Hammoud, 7 yıl aradan sonra ülkesinin en büyük iki şehrini birbirine bağlayan Şam-Halep uluslararası karayolunun trafiğe açıldığını duyurdu.

Haber Ara