Rusya Ayasofya Camisi hakkında bir daha konuşmayacak

Türkiye'nin egemen bir güç olarak Ayasofya'yı açması adeta Hristiyan dünyasında deprem etkisi yaptı. Hristiyanlar ve Ortadokslar hüzne boğulurken Rus Senatör Sergey Kislyak, "Bu mimari anıtın, bu mabedin tüm Ortodoks dünyası için önemi, Ayasofya’nın tüm insanlığın ortak mirası olduğu yönünde tüm açıklamalar tarafımızdan yeterince yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2020, 18:49 Güncelleme 10 Temmuz 2020, 19:04
Rusya Ayasofya Camisi hakkında bir daha konuşmayacak

İÇİNDEKİLER

Eski ABD Büyükelçisi ve Rus Senatör Sergey Kislyak, Ayasofya'nın müze statüsünün değiştirilmesinin kabul edilemez olduğu yönünde tüm açıklamaların yapıldığı, Ankara'ya yönelik başka bildiri veya açıklamaların büyük ihtimalle olmayacağını belirtti.

"YETERİNCE AÇIKLAMA YAPTIK"

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Sergey Kislyak, Ayasofya'nın müze statüsünün değişmesine ilişkin Sputnik'e yaptığı açıklamasında, "Bu mimari anıtın, bu mabedin tüm Ortodoks dünyası için önemi, Ayasofya'nın tüm insanlığın ortak mirası olduğu yönünde tüm açıklamalar tarafımızdan yeterince yapıldığını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Ayrıca Kislyak, "Bu karar şahsen bende büyük hayal kırıklığı yarattı" sözlerini sarf etti.