Rusya'da flaş Türkiye kararı!

Rusya Başbakanı Medvedev bugün itibari ile Rusya'dan Türkiye'ye charter seferlerinin başlamasını öngören kararnameyi imzaladı.

Rusya'da flaş Türkiye kararı!
Rus hükümeti, uçak krizinin ardından getirilen, Türkiye  ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdı.Rusya Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Dimitri  Medvedev, Türkiye’ye yönelik charter uçuşları serbest bırakan kararnameyi  imzaladı.Açıklamada, Türkiye’ye charter uçuş gerçekleştirecek havayolu  şirketlerinin seferlerde güvenliği sağlamak amacıyla ilave tedbirler alması  tavsiye edildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin'in 9 Ağustos'ta gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'ye yönelik charter  seferlerinin tekrar başlatılması konusu da gündeme gelmişti

UÇAK KRİZİ SONRASI DURMUŞTU

Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini belirtmişti. 

RESMEN İMZALANDI 

Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği son haberde Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’in Türkiye’ye charter uçuş yasağını kaldıran imzayı resmen attığı ve uçuşların bugün itibariyle başlayacağı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem