"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya karıştı, binlerce kişi yönetimi protesto ediyor

26 Mart 2017, Pazar 18:54
Rusya’da birçok kenttte yolsuzluğa karşı düzenlenen protesto gösterilerine binlerce kişi katılıyor. Protestocular Başbakan Dmitry Medvedev’in istifasını istiyor. Protesto gösterileri muhalif lider Alexei Navalny’nin çağrısıyla gerçekleşti. Ancak Navalny protesto gösterisine giderken Moskova’da gözaltına alındı.

Gösterilerin parlamento seçimlerinin hileli olduğu gerekçesiyle 2011-2012’de düzenlenen protestolardan bu yana en geniş katılımlısı olduğu kaydediliyor.  

Haber siteleri ve sosyal medya Vladivostok’tan doğudaki Yekaterinburg’a kadar birçok kentte protestolar düzenlendiğini kaydediyor. Vladivostok’taki gösterilerde onlarca kişinin gözaltına alındığı da gelen bilgiler arasında.

Navalny ayrıntılı bir rapor yayınlamış, Medvedev’i karanlık bağlantılar kurarak konaklar, yatlar, araziler almakla suçladıktan sonra gösteri çağrısı yapmıştı.

Rapor ile ilgili haber YouTube’da 11 milyon kez izlendi. Medvedev ise henüz bir tepki vermis değil.

Navalny, internet sitesinde protestoların 99 kentte yapılmasının planlandığını ancak kentlerden 72’sinde yerel yöneticilerin protestoya izin vermediğini kaydetmişti.

Kremlin muhalifi olan Navalny, gelecek yılki başkanlık seçimlerinde aday olma isteğini daha önce açıklamıştı.

Rusya'da anamuhalefet lideri Aleksei Navalni, kendi çağrısıyla düzenlenen yolsuzlukları protesto gösterisinde gözaltına alındı.

Navalni'nin polis aracına bindirilmesi sırasında protestocularla polis arasında arbede yaşandı.

Ülke genelindeki protestolara binlerce kişi katıldı. Bunun, Rusya'da son yıllarda görülen en büyük protesto dalgası olduğu belirtiliyor.

Navalni, Kremlin'e yakın üst düzey yetkilileri hedef alan yolsuzlukla mücadele eylemleriyle biliniyor.

Geçen yıl bir davada suçlu bulunan Navalni, cumhurbaşkanlığı seçiminde Vladimir Putin'e karşı aday olmamamıştı.

Putin'e istifa çağrısı

Başkent Moskova'daki gösteri için çok sayıda polis memuru görevlendirildi. Navalni alana gelişinde gözaltına alındı.

Navalni, gözaltında attığı Twitter mesajında protestoculara eylemlerine devam etmeleri çağrısında bulundu.

Muhalefet lideri, "Çocuklar, ben iyiyim. Beni dışarı çıkarmak için uğraşmayın. Tverskaya'da (Moskova'da ana cadde) yürümeye devam edin. Günün konusu yolsuzlukla savaş" dedi.

Okunma Sayısı: 2376
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • vural

    26.3.2017 21:00:39

    yol su:susuzluk,yokluk

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı