Dolar

32,2212

Euro

34,6647

Altın

2.394,12

Bist

10.247,75

Rusya da, Suriye'nin petrolüne göz dikti!

Amerikanın, YPG’nin kontrolü altında bulundurduğu bölgelerdeki petrol sahalarına asker yerleştirmesinden sonra, bir hamle de Rusya’dan geldi. Rusya, Deyrizor yerleşim bölgesindeki Şam rejiminin askerlerini bölgeden çıkararak, bölgenin en büyük petrol sahasının kontrolünü ele geçirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-13 14:42:17

Rusya da, Suriye'nin petrolüne göz dikti!

Şam rejiminin en büyük destekçisi Rusya da, Suriye topraklarındaki petrole göz dikti.

Amerikanın, YPG'nin kontrolü altında bulundurduğu bölgelerdeki petrol sahalarına asker yerleştirmesinden sonra, bir hamle de Rusya'dan geldi.

Rus kuvvetleri, Suriye'nin doğusunda bulunan Deyrizor yerleşim bölgesindeki Esed'in askerlerini bölgeden çıkararak, bölgenin en büyük petrol sahasının kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Yerel Ayn Al-Furat haber ağı, Suriye rejiminin askeri güvenlik personelinin bölgeden çıkarılmasının ardından 20 Rus askerinin Deyrizor'un doğusunda Ebu Kemal kırsalındaki Al-Ward petrol alanına girdiğini söyledi.

Ağa göre, Rus kuvvetleri bu alana 15 askeri araç yerleştirerek, barikatlar kaldırdı ve çevresini ağır makineli silahlarla güçlendirdi.

Rus kuvvetleri, Halep ve Deyrizor kırsalındaki Suriye rejiminin yanında savaşan Filistinli Kudüs Tugay milislerini, petrol sahasını korumakla görevlendirdi.

Kaynak: Middle East Monitor

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara