Rus savaş uçakları El Bab'a saldırdı: Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin kuzeyinde, Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Bab ilçe merkezindeki sivil yerleşimlere düzenlenen iki hava saldırısında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

GİRİŞ 16.07.2020 01:25 GÜNCELLEME 16.07.2020 04:03
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Ülkenin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinde, sivil yerleşimlere iki hava saldırısı gerçekleştirildi. Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, saldırıları Rusya'ya ait bir savaş uçağı TSİ 22:29 ve 22:44'de gerçekleştirdi.

Uçak gözlemevi, Rus uçaklarının Bab'da uçuşlarını sürdürdüğünü belirtti. Sivil yerleşimleri hedef alan bombardımanda ilk belirlemelere göre, 1 sivil öldü, 11 sivil yaralandı. Aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar ilçedeki hastanelere sevk edildi. Olay yerine intikal eden Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Saldırıların olduğu noktalara çok sayıda ambulans sevk edildi. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu Şubat 2017'de Bab ilçe merkezini terör örgütü DEAŞ işgalinden kurtarmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 85
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatan toprağının dört bir yanı hain ve düşmanla çevrili. Kurtuluş Savaşı'nda kazandığımız gibi şimdide kazanacağız
    Cevapla
  • Mesut Altın 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İsrail'in emriyle hareket ediyor. İsrail ÖSO'nun hiç bir başarısını kabul edemez çünkü Türkiye ile beraber hareket ediyorlar. İsrail o bölgeyi ille de Pkk ya vermek istiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    suriye kotrol ettiğimiz alanları neden koruyamıyoruz. o insanların canı bize emanet. İki güne bir pkk araç patlatıyor, şi,mdide rusya bombalıyor.
    Cevapla
  • Diyarbekri 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalim rusya, Libya'nın acısını çıkarmaya çalışıyor. Zalimlerden başka ne beklenir.
    Cevapla
  • maraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Farkındaysanız,rusya türkiye nin dikkatini libyadan en doğuya yani-önce ermenistana çevirdi,sonra suriye sınırlarındaki aldığımız topraklarda ortamı bulandırmak ve dikkat dağıtmak istiyor. Rusyaya iyi bir ders verip ABD,RUSYA ve AB ülkelerini def ededeck bir ders verelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak