Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Yeni Malatyaspor Beşiktaş maçının yazar yorumları! BJK haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL: Malatya’nın maça Beşiktaş’ın kendi oyunuyla cevap vererek başladığını söylemek lazım. Öndeki 4’lü iyi bir presle rakibinin zor zeminde oyun kurmasını engellediler. Ama Beşiktaş’ın savunmasını kıramadılar. Vida-Wellington oyunu kuramadılar ama kalabalık prese karşı savunma standardını bozmadılar.

        2

        Topa sahip olunduğunda oyun katılımları ise eksik kaldı. Tedirgin oynadılar. Bu Malatya’yı oyuna daha fazla soktu. Golden sonra yine Beşiktaş’ın oyunu söndürememe sıkıntısı baş gösterdi. Tempoyu istedikleri seviyeye çıkarmadıkları oyunlarda bu onları zorluyor. Maç her seferinde Rus Ruleti'ne dönüyor. Oyunu demlendirme konusunda ilerleme şart.

        3

        ALİ ECE: Beşiktaş’ın stoperleri öne çıkartıp üçgenler oluşturarak sahaya yansıttığı hücum sürekliliği, ligde en çok gol atan takım olmalarını sağlayan ana strateji. Bu hücum sürekliliğini sağlamak amacıyla Sergen Yalçın bazen orta üçlüde kariyerinde daha çok defansif ağırlıklı orta saha oynamış üç ismi birden sahaya sürebiliyor:

        4

        Buradaki amacı dönenleri sürekli toplayarak hücumları tazelemek ve total kontrol oyunu oynamak. Ancak dün gece ilk yarıda Atiba-Josef-Necip üçlüsü dönenleri yeteri kadar toplayamadılar.

        5

        24’te Utku’nun kritik kurtarışı bu durumun turnusol kâğıdı niteliğindeydi. Utku maçın kalanında iki kritik kurtarış daha yaptı çünkü Beşiktaş ilk yarının ilk 20 ve ikinci yarının ilk 20 dakikası hariç bu sezonki oyun kalitesi ortalamasının altında kaldı.

        6

        İkinci yarıda Necip yerine Mensah girince Atiba doğal mevkisine geçti ve geriden ekstra ofansif koşusuyla kilidi açan isim oldu. Vida ve Welinton’a ekstra iş düşen son bölümde iki stoper de çok başarılı kritik müdahaleler yaparak Utku ile beraber 3 puanı İstanbul’a sırtında taşıyan isimler oldular.

        7

        AHMET ÇAKAR: Malatya deplasmanları her takım için çok zordur. Malatya önemli pozisyonlar bulmamış olsa da her zaman için tehlikeli bir ekip. Önemli silahları var. Ama zirvede puanlar bu kadar yakınken Beşiktaş, İstanbul'a galibiyetle dönmek zorundaydı ve öyle de oldu.

        8

        Hakem Halis Özkahya'nın dün gece sonuca etkili hatası yoktu fakat o da oyuncular gibi. Karşılaşma içinde zaman zaman kilitleniyor. Hele son 20 dakika faulleri geç çalıyor, bakıyor görmüyor, korner, autlar yanlış veriliyor. Ama bütün bunlara rağmen kötü bir maç yönetti diyemem.

        9

        Bu arada değinmem gereken bir nokta da Sergen Yalçın'ın kenarda her pozisyona sürekli sert şekilde tepki vermesi. Yalçın'ın her şeye itiraz etmesi asla şık durmuyor.

        10

        ATİLLA GÖKÇE: Dünkü maç çok “gergin” bir ortamda oynandı. İkili mücadelelerde 31 faul… En önemlisi Chebake’nin Vida’ya yaptığı… Topu alamayacağını anlayınca ayak bileğine dokunuverdi. Halis Özkahya’nın insafı mı, dalgınlığı mı, bilemiyoruz… İkinci sarıyı gösterse, Faslı kırmızıyla oyun dışı kalacaktı.

        11

        Sonrasında Adem Büyük’ün de katılmasıyla büyüyen gerginlik, neyse ki kazasız atlatıldı. Beşiktaş, rakibine rahat oynama, duran top kullanma fırsatı verdi. Golü attıktan sonra skoru korumakta zorlandılar. En büyük koruma (!) da kaleci Utku’ydu… Rafta bekleyen kitap gibi… Ne zaman göreve çağırılıyorsa hazır. Eh, kaleci de öyle olmalı.

        12

        Bu maçın Beşiktaş açısından en mutlu anı, Halis Özkahya’nın bitiş düdüğüydü. Hani ellerinden gelse, o düdüğe bir konçerto yazarlar!

        13

        UĞUR MELEKE: Sergen Yalçın’ın da muhtemelen ilk 45’te değil, ikinci 45’teki oyunundan memnun olduğu bir gündü dün. Malatya’daki maçın öyküsüne ekstra tesir eden iki oyuncuya da ayrı parantez açmak lazım: Atiba yine kendisine ihtiyaç olan anda çıktı ortaya.

        14

        Gol vuruşundaki zamanlaması, soğukkanlılığı, tekniği muazzamdı gerçekten. Yeni Malatyaspor adına parantezi hak eden isimse Tetteh idi bence. Dünkü yüksek vitesiyle, o klas topu paslarıyla takımının lokomotifiydi Ganalı.

        15

        FATİH DOĞAN: Dün gemisini kurtaran kaptan Atiba'ydı. 2 puanın çöpe atılmasına müsaade etmedi. Malatya'nın son 20 dakikadaki arzusu ve golü bulma mücadelesi saygıyı hak etti.