Rus muhalif lider Navalny, Rusya'ya ayak basar basmaz gözaltına alındı

Son Dakika haberi; Rusya’da 20 Ocak’ta zehirlenmesinin ardından tedavi için Almanya’ya getirilen Rus muhalif lider Alexei Navalny, tedavisinin tamamlanması sonrası Rusya’ya geri döndü. Navalny, Rusya’ya iniş yapmasının ardından havaalanı polisi tarafından gözaltına alındı.

GİRİŞ 17.01.2021 21:37 GÜNCELLEME 17.01.2021 21:41
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Rus muhalif Aleksey Navalnıy, zehirlendiği iddiasıyla tedavi gördüğü Almanya’dan ülkesine dönerken kendisini Moskova’da havaalanında bekleyen bazı destekçileri gözaltına alındı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da, muhalif destekçileri Navalnıy’ı Moskova’ya dönüşünde karşılamak için Vnukovo Havaalanında toplandı.

Gündüz saatlerinden itibaren polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı havaalanına medya mensupları dahil bileti olmayan hiç kimse alınmadı.

Navalny: Beni Putin zehirletti

Havaalanı binasına girmeyi başarabilen Navalnıy’ın kurduğu Yolsuzlukla Mücadele Fonu avukatı Lubov Sobol, Aleksey Navalnıy’ın kardeşi ve bazı önde gelen muhalifler polis tarafından gözaltına alındı.  

Polis, bir süre sonra binaya giren Navalnıy taraftarlarına müdahale ederek, toplanan kalabalığın bir kısmını zorla binadan çıkardı. Polisin müdahalesine karşı koyanlar da gözaltına alındı.

- NAVALNY’İN GELDİĞİ UÇAK BAŞKA HAVAALANINA YÖNLENDİRİLDİ

Pobeda havayolu şirketi, Navalnıy’ı Berlin’den taşıyan uçağın Vnukovo Havaalanına inmeyeceğini duyurdu. Uçağın Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanına yönlendirildiği bildirildi.  

Rus muhalif lider Alexei Navalny ve eşi

- "NAVALNY'NİN ZEHİRLENDİĞİ" İDDİASI

Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos 2020'de uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşması üzerine uçak, Omsk şehrine iniş yapmıştı.

Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalnıy'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü. 44 yaşındaki Navalnıy, 22 Ağustos 2020'de Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmişti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül 2020'de Navalnıy'ın sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasalla kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Seibert, 14 Eylül 2020'de de Navalnıy'ın zehirlendiğinin İsveç ve Fransa'daki 2 ayrı bağımsız laboratuvar tarafından daha doğrulandığını kaydetmişti.

Charite Hastanesi, 7 Eylül 2020'de, Navalnıy'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve komadan çıktığını bildirmişti.

Navalnıy'ın ekibi de Noviçok grubuna ait kimyasalın daha önce Navalnıy'ın Tomsk kentinde kaldığı otel odasındaki su şişesinde bulunduğunu ileri sürmüştü.

Rus muhalif lider Alexei Navalny gözaltına alındı

Aleksey Navalnıy, 23 Eylül 2020'de Berlin'de tedavi gördüğü Charite Hastanesinden taburcu edilmişti.

NAVALNY GÖZALTINA ALINDI

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Brandenburg Havalimanı'ndan Rusya'nın başkenti Moskova’da bulunan Vnukovo Havaalanı’na hareket eden uçak, son anda Moskova’da bulunan başka bir havaalanı olan Şeremetyevo Havaalanı’na iniş yaptı. Navalny’in çok sayıdaki destekçisi ise havaalanında gözaltına alındı.

Havaalanına, Moskova saatiyle 20.12’de iniş yapan uçaktan ilk inen Navalny ve eşi oldu. Navalny pasaport kontrolüne giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, “Havacılık güvenliğini riske attılar. Rusya’ya döndüğüm için mutluyum. Korkmuyorum kesinlikle haklı olduğumu biliyorum. Aleyhimde açılan davaların hepsi uydurma” dedi.

Havaalanı polisleri, pasaport kontrolüne giden Navalnıy’i pasaportuna mühür vurulmadan önce serbest bölgede gözaltına aldı. Avukatının ise Navalny’e eşlik etmesine izin verilmedi. Navalny’nin 29 Aralık 2020'den bu yana arananlar listesinde olmasından dolayı bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalacağı öğrenildi.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 28
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de öyle kanun olması lazım terörist ve destekçileri hava alanından evinden alınmalı ve cezası hemen kesilmeli öyle 3-5 yıl yargı ile uğraşılması böyle hainleri savunanlara da aynı işlem yapılmalı
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani rusya bu casusu zehirlemisti yalanmis demekki bu adam rusyaya neden gitti ingiliz oyunu
    Cevapla
  • Unknow 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın selahittin demirtasi , ülkeye girer girmez kaos çıkarmış, rockerfeller eşekleri.
    Cevapla
  • Nurullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam cesurmuş ki ülkesine dönüş yapmış
    Cevapla
  • omurhan 3 yıl önce Şikayet Et
    endiseliyiz patlamis misirlarimiz bitiyor ))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri