"Rus Covid-19 aşısına yönelik eleştirilerin nedeni kıskançlık ve para"

"Rus Covid-19 aşısına yönelik eleştirilerin nedeni kıskançlık ve para"
Rusya Devlet Duması Eğitim ve Bilim Komitesi Başkan Yardımcısı Gennadiy Onişenko, Rusya'nın tescil ettiği Covid-19 aşısına yönelik eleştirileri iki sebebe bağladı.

Sputnik'e konuşan Onişenko, aşının çok hızlı geliştirilmesi nedeniyle doğan şüphelerin yersiz olduğunu ve ilkesel olarak bu kadar kısa sürede aşı geliştirmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Onişenko, dünyada ilk tescil edilen Covid-19 aşısı olan Sputnik V ile ilgili eleştirilere ilişkin olarak "Meslektaşlarımızda görülen histeriye son verelim. Bu iki faktörden kaynaklanıyor. Birinci faktör, 'neden ben değil' düşüncesi, ikinci faktör de bu eleştiriler için para ödeniyor olması. Ancak motivasyonumuzu kaybetmeyeceğiz ve sakince çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Klasik, uzun süreli, onlarca yıl süren aşı test protokolleri olduğunu belirterek yıllardır AIDS aşısının bulunamamasını örnek gösteren Onişenko, "Ancak basitleştirilmiş protokoller de mevcut. Her yıl geliştirilen grip aşısı bunun bir örneği. Rus aşısı da bir istisna olmayacak" diye konuştu.

Onişenko, risk gruplarının toplu olarak aşılanması gerektiğinden emin olmadığını ve bu konuda daha ilk günden beri şüpheleri olduğunu ekledi.
 

Etiketler :