Kdz. Ereğli’de Merkez İşhanı Üçüncü katında işyeri açma ruhsatı bile bulunmayan bir medikalci yapılan şikayetlerin ardından mahkeme kararı ile polis tarafından basıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği baskında, 66 yaşındaki Hasan Hüseyin Erdoğan gözaltına alındı.


Polis ekiplerinin baskınında, pompalı tüfekler, medikal işlerinde kullanılan aletler ve fıtık tedavisi de yaptığını öne sürdüğü  makineye de el konuldu. Belediye zabıta ekipleri tarafından mühürlenen Merkez iş hanındaki iki büronun işyeri açma ruhsatı olmadığı da ortaya çıktı.



Olay yerinde  muhabirimizin “kaç kişiyi makineye bağladınız?” sorusuna yanıt veren Hasan Hüseyin Erdoğan, yıllardır binlerce kişiyi sağlığına kavuşturduğunu ve Ereğli’de de bu sayının 150-200 ün üzerinde olduğunu belirtirken, “Bu zamana kadar baktığımız ve iyi olmayan hiçbir hastamız yoktur” dedi.

Makineyi kendisinin icat ettiğini ve 2008 yılında sağlık bakanlığına başvurarak serbestlik istediğini, ayrıca patent enstitüsüne de başvurduğunu da belirten Hasan Hüseyin Erdoğan, “tüm belgeler elimde” dedi.

Polis ekipleri tarafından ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen H. Hüseyin Erdoğan’ın savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.