Dolar

32,5874

Euro

34,8486

Altın

2.495,32

Bist

9.633,34

Ruhani'den Riyad açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Riyad'la Tahran arasındaki krizin çözülmesi için en az 10 ülkenin arabuluculuk teklifi yaptığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-17 17:01:03

Ruhani'den Riyad açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Devlet televizyonunda canlı yayınlanan basın toplantısında Irak ve Kuveyt'in, İran ile Suudi Arabistan'da yaşanan gerilimin çözülmesi için arabulucuk önerip önermediği yönündeki bir soruyu yanıtladı.

Sputnik'in haberine göre “Çok fazla ülke var. Siz Irak ve Kuveyt'ten bahsettiniz. Bu konu hakkında yetkililerimizin görüştüğü en az sekiz ülke daha var” diyen Ruhani, Suudi Arabistan'ı bölgesel konularda safdışı bırakmaya çalışmadıklarının altını çizdi.

Ruhani, Riyad yönetiminin doğru kararı vererek Yemen'deki müdahalesini sonlandırır ve Bahreyn içişlerine müdahilliğini bitirirse yardım önerisinde bulunabileceklerini de söyledi.

Öte yandan İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer anlaşma için iyimser olduğunu kaydeden Ruhani, 20 Ocak'ta yemin ederek görevine başlayacak seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump'ın anlaşması iptal etmesi ya da değiştirmesini beklemediğini vurguladı.

Ruhani, “Nükleer anlaşmanın yeniden müzakere edileceğini söylemek anlamsız, Trump'ın hemfikir olmadığını söylemesi sadece propaganda” ifadelerini kullandı.

Haber Ara