Erdoğan'ın manevi kızı Harry Potter'ın yazarı ile aynı ajansla çalışıyor

Bana Alabed ile J. K. Rowling'in aynı ajans ile çalıştığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

Harry Potter'ın yazarı J. K. Rowling ile ''3. Dünya Savaşı'' çıkartılmasını isteyen Bana Alabed'in aynı ajans ile çalıştığı ortaya çıktı.

The Blair Partnership isimli ajans, pek çok farklı daldan insan için ''kazanan strateji'' oluşturma hizmeti verdiğini öne sürüyor.

Neil Blair tarafından kurulan ajans, strateji oluşturduktan sonraysa ''sonuç almaya'' odaklanıldığını kaydediyor.

BANA ALABED KİMDİR?

7 yaşındaki Suriyeli Bana Alabed, kendisi tarafından yapıldığı öne sürülen sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekmişti.

Halep'in cihatçıların elinden kurtarılması sırasında yaptığı paylaşımlarla ün kazanan Alabed, Halep'in Suriye hükümeti kontrolüne geçmesindense ''3. Dünya Savaşı çıkmasının'' tercih edilebilir olacağını yazmıştı.

Sonrasında İngilizce konuşamadığı anlaşılan Alabed'in, bu paylaşımları internet yokken ve İngilizce bilmeden nasıl kusursuz bir İngilizceyle anlık olarak yaptığı tartışma yaratmıştı.

Trump'ın Suriye'ye saldırısına da desteğini sunan Alabed, Türkiye'ye geldiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın desteğini kazanmıştı.

Alabed'in babasının Suriye'de cihatçı örgütlere dahil olduğunu gösteren silahlı fotoğrafları da ortaya çıkmıştı.

ALABED-ROWLING İLİŞKİSİ

Alabed ve Rowling'in aynı ajans ile çalıştığı bilinmeden önce de, ikili arasındaki ilişki göze çarpıyordu.

Rowling, sosyal medya hesabı üzerinden kara propaganda olduğu aşikar Alabed projesine sahip çıkarken, Alabed'in de Rowling'e teşekkür eden fotoğrafı görülmüştü.

Alabed ve Rowling'in sosyal medya hesaplarının aynı elden yürütülüp yürütülmediği ise bilinmiyor.