26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4622
EURO34.7177
ALTIN2436.5

Rotary Bölge Başkanı Karaalioğlu Osmaniye’ye geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rotary Bölge Başkanı Karaalioğlu Osmaniye’ye geldi
Abone ol
Rotary 2430 Bölge Guvernörü (Başkanı) M. Hakan Karaalioğlu Osmaniye’ye geldi.

Rotary 2430 Bölge Guvernörü (Başkanı) M. Hakan Karaalioğlu Osmaniye’ye geldi.

Ziyaretinin amacının Osmaniye’de kurulan Rotary Kulübü Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu’nu ziyaret etmek olduğunu ifade eden Karaalioğlu, Rotary Kulübü’nün Osmaniye’ye hayırlı olmasını diledi.



Ziyaretinde Rotary Kulübü ile ilgili bilgi veren Karaalioğlu şunları söyledi: “Rotary 2430 bölge en büyük bölgedir. Bu bölgede; Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Afganistan’dan oluşan 8 ülke, 101 kulüp ve 2364 üye bulunmaktadır. 2420 bölge İstanbul ve çevresi, Trakya’dan 72 kulüp ve 1863 üyeye sahip. 2440 bölge İzmir ve çevresi, 63 kulüp ve 1494 üye vardır.



Rotary dünyayı birleştirir. Eğitim şart, kültür gerekli, sanatsa vazgeçilmez. Beste, resim, satranç, kısa film, engelliler, atıklar bulunmaktadır. Ancak bunların hiç biri Rotary'de konuşulmaz.

Rotaryenler şunu söylerler; düşündüğümüz, söylediğimiz ve yaptığımız gerçeğe uygun mu?



İlgililerin tümü için adil mi? İyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlar mı? İlgililerin tümü için yararlı mı? Birinci önceliğimiz; ülkemiz insanlarının hizmetinde olmak ve devletimizin yanında çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemiz ve ülkemiz insanları için hiç bir karşılık beklemeden çalışmaktır.

Rotaryenler; veren el, alan elden daima üstündür ilkesiyle toplumun bugüne kadar kendilerine verdiklerini artık geri verme zamanı geldiğini düşünerek, topluma geri vermek için içtenlikle ve karşılıksız olarak topluma geri vermek için çalışıyorlar. Bu güzel ülke hepimizin, bu güzel insanlarımız iyi şeylere layıktır.

Rotary; insanlığa hizmet vermek, her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada iyi niyet ve barışı yaymak amacıyla tüm dünyadaki iş ve meslek insanlarının birleşmesinden meydana gelmiş bir hizmet kuruluşudur.

Rotaryenler; fırsat yaratma, toplumları güçlendirme ve dünya üzerindeki insanları etkileyen çetin zorluklara cevap arama arzusu ile iyi niyetle hareket eden eylem insanlarıdır.

Rotary; dünyadaki tüm kıtalardan, kültürlerden, dini inanışlardan, mesleklerden ve deneyimlerden gelen ve dünyada 1,2 milyondan fazla üyesi olan bir topluluktur. Tıpkı FİFA gibi, UEFA gibi, bir uluslararası kuruluştur.”

Rotary hizmetlerinin nitelikleri ile ilgili de bilgi veren Karaalioğlu “Uluslararası bir kuruluş olması, güçlü dostluk bağları, çeşitli mesleklerin temsil edilişi, iyi niyetlerin geliştirilmesi, dünya anlayışı, yüksek ahlaki değerlerin önemsenmesi, diğer insanlarla ilgilenilmesi ve hepsinin ötesinde kendinden önce hizmet anlayışı. Dünya üzerindeki hemen her din, kültür, ırk, felsefe, politik inanç, dil, renk, etnik kimlik Rotary’dedir. Çalışma Alanları ve Öncelikleri; Barış ve Anlaşmazlıkların Önlemesi ve Çözülmesi. Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi. Su ve Hijyen. Anne ve Çocuk Sağlığı. Temel Eğitim ve Okur Yazarlık. Ekonomik ve Toplumsal Gelişme. 24 yıl önce dünya üzerinde 350,000 kişi Çocuk Felci Hastalığı’na yakalanırken, bugün 2 ülkede Afganistan ve Pakistan’da kayıtlı vaka sayısı 32’dir. 2,5 Milyar Dolar kaynak aktarılmıştır. 1988’den bugüne kadar vakalarda yüzde 99,9 azalma elde edilmiştir” şeklinde konuştu.

Ziyaret için teşekkür eden Osmaniye Rotary Kulübü Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, Rotary Kulübü ile Osmaniye’de birçok etkinlikleri yapma fırsatı bulacaklarını ve Osmaniye’nin adını daha çok duyurma imkanı elde edeceklerini söyledi.



Bengü Başlamışlı İmadoğlu, bu kapsamda Nisan ayında Osmaniyeli Yazar Yaşar Kemal ile ilgili etkinlik yapacaklarını bildirdi.

Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, M. Hakan Karaalioğlu ve beraberindeki heyete Osmaniye’de birçok ziyarette bulunmak için rehberlik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar