Afşin Fen Lisesi’nin, AB Erasmus projeleri kapsamında hazırladığı ‘ Language Of The Erat -Toprağın Dili” projesi kapsamında Romanya’dan öğrenciler Afşin’e geldi.

Afşin Fen Lisesince Erasmus Programı kapsamında yürütülen "Toprağın Dili" projesi kapsamında Afşin'e gelen Romanyalı öğrenciler, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni gezdi.

Romanyalı öğrenciler, gezi sırasında Afşin Belediyesinin rehberinden Eshab-ı Kehf’in tarihi hakkında bil aldı ve “Yedi Uyurlar"ın hikayesini dinledi.

Afşin Fen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, Ülkeler arasındaki öğrenciler arasında kültürel ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Erasmus Projesi kapsamında Romanyalı öğrencilerin 14 günlüğüne Afşin’e geldiğini belirtti.

Afşin’in kültürünü tanıtmak ve yabancı kültürleri tanımak amacıyla Afşin Fen Lisesi olarak “Toprağın Dili” projesini hazırladıklarını söyleyen Okul Müdürü Remzi Yayıcı, projeye Romanya’nın ortak olduğunu söyledi.

14 gün boyunca Erasmus öğrencilerini ağırlayacaklarını belirten Yayıcı, “ Projemizin ana konusu canlı cansız tüm çevreyi içine alan ekosistem. Bu kapsamda doğada, bitkiler ve hayvanların yaşayışı, insanların doğaya etkisini araştıracağız. Okulumuzda sunumlarımız olacak. Aynı zamanda bizim ve kültürümüzdeki bahçe yetiştiriciliği ve kendi kültürlerindeki bahçe yetiştiriciliği konusunda bilgi alışverişi yapacağız. 14 gün boyunca Romanyalı ağırlayacağız ve Afşin’in tarihini, kültürünü gösterirken onlardan da kendi kültür ve tarihleri hakkında bilgi alacağız.” diye konuştu. 

Afşin’de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Romanyalı öğrencilerin öğretmeni Alice Petrea, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Eshab-ı Kehf’e hayran kaldıklarını aktardı.

Eshab-ı Kehf’in Hıristiyanlar içinde çok önemli bir mekan olduğunu söyleyen Petrea, “ Öğrencilerimizle birlikte Erasmus Projesi kapsamında Afşin’e geldik. Ziyaretimizde ilçenin tarihi kültürünü öğrenmek adına Eshab-ı Kehf’e geldik. Burası Müslümanlar için olduğu kadar Hıristiyanlar içinde çok önemli. Hıristiyanlığa ait eserlerin burada görmek, korunması ve sergilenmesi bizleri sevindirdi.” dedi.

AB Erasmus projeleri kapsamında hazırlanan projeleri kapsamında İzmir ve Hatay’a da gideceklerini söyleyen Petrea, bir kere daha Afşin’e gelerek Eshab-ı Kehf’i ziyaret etmek istediğini belirtti. 


Editör: Haber Merkezi