Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi  tarafından açılan ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı' kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen RAKKAS projesiyle  Batı Karadeniz Romanlar Derneğine katkı sağlanmaya devam edildiğini şöyle bildirildi:

Proje kapsamında Derneğe  1 profesyonel asma davul, bir profesyonel darbuka, 1 abanoz sol klarnet ile 2 cümbüş alındı. Müzik aletleri enstrüman kurslarında eğitim aracı olarak kullanılacak.

Kursiyerlerden bir Roman orkestrası kurularak halk oyunları eşliğinde Roman müzikleri icra edilip Romanların istihdamı ve sosyal entegrasyonu kolaylaştırılacaktır.

Alınan profesyonel ses düzeni ise orkestranın teknik ve estetik düzeyi yüksek nitelikli konserler verilmesini sağlayacaktır.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Kazım Adak alınan enstrüman ve ses düzeninden duyduğu memnuniyet dile getirerek, proje kapsamında çalışan herkese teşekkür etti.

RAKKAS projesi kapsamında açılan  2. kademe okuma yazma kursu ile darbuka kursu eğitimlerine ise devam edilmektedir.