Rize Öğretmenevinde düzenlenen yemek programına katılan Vali Çeber, tek tek tüm şehit aileleri ve gazilerle ilgilenerek sohbet etti. Şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını söyleyen Vali Çeber, 15 Temmuz'da ülkenin kahraman evlatlarının şehit ve gazi olduğunu anımsattı.

Program esnasında yapmış olduğu konuşmada Vali Çeber, milletin görebileceği en büyük ihaneti ve tarih boyunca yaşayacakları en acı günlerden birini yaşadıklarını ifade ederek; 'Bu milletin evlatları diye düşündüğümüz hainler bu milletin ve devletin en güzel okullarında okudular, kimisi gelebilecekleri en yüksek noktalara geldiler, üst düzey bürokratlar oldular, zengin iş adamları oldular.' dedi.

Vali Çeber Konuşmasının devamında; 'Ama yine sinsi sinsi içimizde büyüyen ve yer bulan bu insanlar kendilerinin hissedildiklerini anladıklarında kendi başlarından aldıkları emirle yine bu devletin ve milletin onlara verdiği silahlarla, uçaklarla ve tanklarla bu millete, bizlere ve sizlere savaş açtılar. Bizleri yok etme girişiminde bulundular. Bu devleti yıkmak gibi böyle gafilce bir fikir ve eylemin içine girdiler. İhanetin en büyüğünü bize yaşattılar. Bundan daha büyük bir ihanet olmaz. Bu millet darbeler gördü. Ama hiç bir zaman meclisi bombalanmadı. Meclis bu milletin ve devletin namusudur. Meclisi bile bombaladılar. Bu millete, devlete ve bu insanlığa yapılabilecek en büyük kalleşliktir. Allah bir daha fırsat vermesin. Ne FETÖ terör örgütüne nede onun gibi bu tip bir girişime veya organizasyona niyetlenenlere fırsat vermesin.' dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftüsü İsmail yalçın tarafından dua edildi.

Düzenlenen yemek programına Vali Çeber'in eşi Neslihan Ayan Çeber'in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize Baro Başkanı Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Müftüsü İsmail Yalçın ile diğer davetliler, şehit yakınlar ve gaziler katıldı.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 2 Tutuklama

Editör: Haber Merkezi