Rize'de Yeni Koronavirüs Tedbirleri Alındı

Rize'de Yeni Koronavirüs Tedbirleri Alındı
Rize’de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Koronavirüs (Covid-19) salgınının etkilerini en aza indirmek için yeni tedbirler alındı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Rize’deki tüm marketler, alış-veriş merkezleri ve bankalarda çalışan personelin Sağlık Bakanlığı’nın ruhsatlandırdığı cerrahi maske takması zorunlu kılındı. Ayrıca, bu işletmelerin müşterilerinin işletmede bulunduğu sürece müşterilerine imkanlar ölçüsünde maske takmasının tavsiye kararı alındı.

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin toplanarak koronavirüs salgınını önlemeye yönelik yeni kararlar aldığı belirtildi.

Açıklamada, il genelindeki tüm market, alışveriş merkezleri ve bankalarda çalışan personelin zorunlu olarak tüm hijyenik şartlar dikkate alınmak suretiyle, Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı cerrahi maske takmasının zorunlu olduğu kaydedildi.

Kurulun ayrıca, Kovid-19 salgınının önlenmesi adına işletmelerce Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlandırdığı cerrahi maskelerin imkanlar ölçüsünde temin edilerek, müşterilere de verilmesinin ve işletmede bulunduğu sürece takılmasının tavsiye edilmesi yönünde karar alındığı kaydedildi.