Advert
Advert
Advert

Rize'de Kabotaj Bayramı Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. yıldönümü Rize’de Gündoğdu Balıkçı Limanı’nda demirleyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ait “Karadeniz Araştırma Gemisi”nde kutlandı.

Rize'de Kabotaj Bayramı Kutlandı
Rize'de Kabotaj Bayramı Kutlandı admin

1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren, kendi karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımızı kazanmamızı sağlayan Kabotaj Konunu münasebeti ile 93 yıldır 1 Temmuz’da kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Rize’de Gündoğdu Balıkçı Barınağında kutlama töreni düzenlendi.

Törene, Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, İl Müftüsü İsmail Yalçın, kurum amirleri ve diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ait Karadeniz Araştırma Gemisi ile denize açılarak Vali Çeber ve Belediye Başkanı Metin tarafından denize, deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı.

http://www.okur53.com//files/uploads/442b3ad23c.jpg

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Liman Başkanı Uzunoğlu yaptı. İl Müftüsü Yalçın’ın duasıyla program sona erdi.


Davetlilerin katılımı ile gerçekleştirilen deniz turunun ardından Vali Çeber, araştırma gemisini inceleyerek gemi kaptanından gemi ile ilgili bilgi aldı.

Vali Çeber, tören esnasında yapmış olduğu açıklamada; “Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesi amacı ile 1 Temmuz 1926 yılında Kabotaj Kanunu yürürlüğe koyulmuştur. Bu kanun sayesinde karasularımızda egemenlik ve bağımsızlığımız tam manası ile kazanmış olduk. Ülkemizin ve bir kıyı şehri olan ilimizin bu nimetlerden faydalanarak ticaretini geliştirmesi en büyük temennimizdir. Bu doğrultuda vatandaşlarımız ve bizler ortak hareket ederek daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu duygu, düşünce ve temennilerle başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın bu yıl 93. Yıl dönümü olan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramını” kutluyor, Şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!