1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de drone pilot eğitimi düzenlendi
Rize’de drone pilot eğitimi düzenlendi

Rize’de drone pilot eğitimi düzenlendi

Son dönemde hızlı bir şekilde yayılan insansız hava aracı (drone) kullanımıyla ilgili eğitim programı düzenlendi.

A+A-

MÜSİAD Rize Şubesi ve HUMA Akademi iş birliğiyle MÜSİAD Eğitim Salonu’nda 'İHA (insansız hava aracı) Sistem Operatörü Eğitimi’ düzenlendi.

drone3.jpg

Drone pilotu adayları eğitimleri başarıyla tamamlayarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı Ticari Pilot Lisansı ve Katılım ve Temel Radyo Haberleşme belgesi almaya hak kazandı.

drone1.jpg

Eğitim süresince katılımcılara uzman eğitmenler tarafından teorik bilgilerin yanı sıra simülasyon ve uçuş dersleri verildi. Ayrıca dronelerin tarım, inşaat, enerji, madencilik, prodüksiyon, emlak, haritacılık gibi birçok sektörde kullanımını ifade eden sunumlarla sektörün ticari geleceği ve beraberinde getireceği yeni meslek kolları hakkında detaylı bilgiler verildi.

drone4.jpg
 
Lisans tescilleri gerçekleştirilen katılımcılar, 'Drone Pilotu' unvanını alarak hızla büyüyen bir sektöre ilk adımı atarak, SHGM sistemindeki pilot kaydı ile uçuş izinleri alabilecek, ticari uçuş faaliyetlerinde bulunabilecekler.

drone2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız