Rize’de Ahilik Haftası Kutlamaları

Rize’de Ahilik Haftası Kutlamaları
Ahilik Haftası kapsamında Rize 'de programlar düzenlendi.

Ahilik Haftası kapsamında Rize Ticaret ve Sanayi Odasında ve 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Vali Kemal Çeber, Ahilik Teşkilatının kuruluş amacı önemine vurgu yaparak, ”Dünyamız çok hızlı bir şekil değişiyor. Bu doğrultuda ihtiyaçlar ve telaşlarda farklılaşmaya başlıyor. Bizlerde bu değişim içerisinde geçmişten bizlere kalan mirasları korumak zorundayız. Bu miraslar içerisinde en önemlilerinden bir tanesi de Ahilik ilkeleridir. Ahilik; dürüst, cömert, eli açık, birbiri ile dost geçinen bir toplum oluşturmayı hedeflemiştir. Bizlerde bu doğrultuda hareket ederek birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu vesile ile tüm esnaf, sanatkar ve zanaatkarlarımızın ahilik haftasını kutluyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çeber  tarafından, Ahilik Haftası Kutlama Komitesince 2019 yılın Ahisi seçilen Besim Hızlı’ya plaket verildi. Ayrıca yılın kalfası seçilen Osman Can Kanbur’a ve yılın çırağı seçilen Aleyna Öksüz’e de plaket verildi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen programın ardından 15 Temmuz Demokrası ve Cumhuriyet Meydanına geçilerek burada Vali Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin tarafından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından sunulan Mehteran gösterisi ile program sona erdi.

Düzenlenen programa Vali Çeber’in yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

rize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(1).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(2).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(3).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(4).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(5).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(6).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(16).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(12).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(14).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(15).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(11).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(10).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(9).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(8).jpgrize’de-ahilik-haftasi-kutlamalari-(13).jpg