hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rize’de 190 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

    Rize’de 190 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
    expand
    KAYNAK DHA

    Rize’de üniversite kampusunun yemekhanesiyle Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdunda yedikleri akşam yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle 190 öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fener Mahallesi’nde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampusu yemekhanesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı kız ve erkek öğrenci yurdunda kalan öğrencilerden bazıları, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Mide bulantısı ve ishal şikayetleri görülen 190 öğrenci, ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

    Sağlık personeli göreve çağrıldı

    Rize'de üniversite öğrencileri gıda zehirlenmesi şüphesiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesine başvurmayı sürdürüyor. Rize İl Sağlık Müdürlüğü Acil koduyla doktor, hemşire ile sağlık personellerini hastanelerde görev başına çağırdı. Rize'deki 2 hastanede artan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

    RTEÜ Rektörü: Gıda zehirlenmesi olduğunu düşünüyoruz

    Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Karaman, kampus ve yurtta akşam yemeği yiyen öğrencilerin rahatsızlandığını ve hastanelere başvurmayı sürdürdüğünü ve müdahale edildiğini söyledi. Karaman, olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını da ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yemekten numune alındı

    AA 60 öğrencinin hastanelik olduğunu bildirirken menüdeki çorba, köfte, patates ve makarnadan inceleme için numune alındığı belirtti.

    Dün de İzmit'te 40 öğrenci hastanelik olmuştu

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle 40 üniversite öğrencisi hastanelik olmuştu.

    Hastanelere başvuran öğrenci sayısı 190 oldu

    Rize'de zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran öğrenci sayısının 70'i geçtiği açıklandı. Halen hastanelere gelen öğrenciler olduğu belirtildi.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow