Rize'de hastaneye kaldırılan öğrenci sayısı 187'ye çıktı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri akşam yemeğinden sonra rahatsızlandı. 187 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Rahatsızlanan öğrenci sayısının artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık çalışanlarını göreve çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'de üniversite kampüsünde, öğlen yemeği yiyen 46 öğrenci, akşam saatlerinde rahatsızlandı. Öğrenciler gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanelere başvuruların artması üzerine, Rize İl Sağlık Müdürlüğü "Acil" koduyla sağlık çalışanlarını göreve çağırdı. Hastaneye kaldırılan öğrenci sayısı 187'ye yükselirken, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüsü yemekhanesinde öğlen yemeği yiyen öğrencilerden bazıları rahatsızlandı. Mide bulantısı, yüksek ateş ve kusma şikayetleri görülen 46 öğrenci, ambulans ve özel araçlarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrencilere müdahale edilirken, rahatsızlanan başka öğrencilerin de hastaneye başvuruları devam etti.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Hastanelere başvuruların artması üzerine, Rize İl Sağlık Müdürlüğü "Acil" koduyla doktor, hemşire ile sağlık personellerini hastanelerde görev başına çağırdı. Rize’deki 2 hastanede artan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, hastaneye başvuruların sürdüğünü ve öğrencilere müdahale edildiğini söyledi. Karaman, olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını da ifade etti.

KYK MÜDÜRÜ: DOKTORLAR GIDA ZEHİRLENMESİ DİYOR

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi, zehirlenme olayının hemen ardından öğrencilerin durumu ile ilgili araştırma yapıldığını belirtti.

Öğrencilerin yurtta değil, kampüsde yedikleri öğlen yemeği sonrası rahatsızlanmaya başladıklarını ifade eden Yavaşi, "Öğlen kampüste yemek yediler, sonra yurtlarına döndüler. Saat 16.00'dan sonra karın ağrısı ve ishal şikayeti ile bize başvurdular. Öğrencileri hastanelere sevk ettik. Yurtlarda ve evlerde kalan öğrencilerde var. Sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ciddi bir durum yok. Şikayetleri azalanlar taburcu ediliyor. Ailelerinin endişe etmesine gerek yok. Doktorlar gıda zehirlenmesi olduğunu söylüyorlar" dedi.

HASTANELERE BAŞVURAN ÖĞRENCİ SAYISI 187'YE ÇIKTI 

İlerleyen saatlerde hastanelere başvuran öğrenci sayısı 187'ye yükseldi. Tedavi altına alınan öğrencilere serum verilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yetkililer zehirlenmenin nedeninin belirlenmesi için de yemeklerden alınan numunelerin incelemeye gönderildiğini açıkladılar. (RİZE/DHA)