Rize’de 4 Bin 852 Aile Bin Liralık Destekten Faydalanacak

Rize’de 4 Bin 852 Aile Bin Liralık Destekten Faydalanacak
Türkiye genelinde 2 milyon aileye verilecek olan 1000 TL sosyal yardım desteğinden Rize’de 4 bin 852 kişi faydalanacak.

Türkiye genelinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maddi kayıp yaşayan ihtiyaç sahiplerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yapılacak olan 1000 TL nakit yardımından Rize genelinde 4 bin 852 ihtiyaç sahibi yararlanacak.

Rize İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığında daha önce dosyası bulunanların faydalanacağı yardımlara ait ödemeler bugün başladı.

Destek kapsamında Rize il merkezinden 1.663 hane, ilçelerde ise 3.189 olmak üzere toplamda 4.852 ihtiyaç sahibine ödeme yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapılacak yardımı kimlerin alabileceğine ve ödemelere ilişkin daha önce şu bilgi verilmişti:

- 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya

- 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun

Bu Kanunlar kapsamında halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacaktır

Buna göre, nakdi destek, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara 1 Nisan, 1 ve 6 olanlara 2 Nisan, 2 ve 7 olanlara 3 Nisan, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan, 4 ve 9 olanlara ise 5 Nisan'da verilecek.

PTT Kartı olanlar 1000 liralık desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz çekebilecek.

Ödeme takvimi hazırlandı

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi ailelere verilecek destek kapsamındaki ödemeler için takvim hazırlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinesinde yürütülen çalışmalarla 1000'er liralık ödeme, 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye PTT aracılığıyla ulaşacak.

İş yerlerindeki yoğunluğun önüne geçebilmek amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yardım ödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesi sağlandı. Bu kapsamda, şirkette hesabı bulunan işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış müşterilerin söz konusu ödeneği 5 Nisan'dan itibaren hesaplarına yatırılacak.

ATM'lerden günlük para çekme limiti 3 bin liraya çıkarıldı

Müşterilerin ve çalışanların sağlığını korumak amacıyla virüsün yayılmaması için sosyal temasın en aza indirilmesine özel önem veriliyor. Bu kapsamda vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği olağanüstü mücadeleye katılarak kurallara uyması gerekiyor.

İLGİLİ HABERİMİZ
İhtiyaç Sahiplerine Bin TL Destek Ödemesi Başlıyor