RİZE Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentsel dönüşümle ilgili ‘’Biz 7-8 katlı yerlerden 6-7 kata inmeyle ilgili kentsel dönüşüm yapıyoruz’’ dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, dolgu sahası üzerine inşa edilen yapıların kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılacak dönüşümün etaplarını anlatan Başkan Metin, ‘’Hem Yağlıtaş, hem belediye blokları dediğimiz alan ilgili son değerlendirme çalışmalarını yapmak üzereyiz. Bunlarla ilgili kendi proje çalışmaları, animasyonları yapıldı. Bunları biz paylaşmıyoruz. Çünkü her paylaşılan şey yapılacak olan gibi algılanıyor. Bu iş kazma vurulana kadar birçok noktada değişecektir. Kentsel dönüşümden maksat; Bir dönüşümün yapıldığı yerdeki kişilerin yerinde dönüşüm yapılmasıdır. Oraya buraya savulması değil. Biz bazen cümleyi cımbızla çekiyoruz. En ötedeki cümleyi en başta söylüyoruz. Kentsel dönüşüm yerinde yapılan bir hadisedir.  Bizde şöyle sıkıntı olacak. Anadolu’nun birçok yerinde bir katlı iki katlı yerler kentsel dönüşüme tabi tutuluyor. Bir katlı iki katlı yerler 6- 7 katlı oluyor.  Burada problem olmuyor. Biz 7-8 katlı yerlerden 6-7 kata inmeyle ilgili kentsel dönüşüm yapıyoruz. Veyahut çok sıkışmış bir alanda kentsel dönüşüm yapıyoruz. 700 daire olan yere 400 tane yaparsak bir mantığı olacak. 700 daire olan yere yine 700 daire yaparsanız bir öncekinden bir farkı olmamış olacak" dedi.

Kentsel dönüşüme ilk olarak belediye bloklarından başlayacaklarını açıklayan Metin, "Rize’de kentsel dönüşüm üç etaplı konuşuldu. Bunlardan bir tanesi şuanda bulunduğumuz belediye binasından Menderes Bulvarına kadar olan alan. 67 konut olan alanda daha çok ticarethane var. Bu alan bizim ilk hedefimiz. Bu alanda başlarken blok blok devam edecektir. Hepsini yıkıp yapmak gibi bir şey olmaz. Rize’nin ticaretinin yüzde 50’si orada dönüyor. Orada olan dükkân sahiplerine bir yıllığına da olsa prefabrikte olsa bir var edeceğiz. Birinci etabı bizim dönemimiz de bitirme gayretinde olacağız. Tabi bu sürece katkıda bulunmak isteyen herkesten fikir almaya açığız’’ diye konuştu.