Rize TSO’dan Samsum-Sarp Demiryolu Açıklaması

2019-10-29 08:08:23

Rize TSO’dan Samsum-Sarp Demiryolu Açıklaması

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu: 'Yapılacaksa bu demiryolu Samsun – Sarp Demiryolu Yapılsın

Karadeniz Bölgesi’ne yapılması planlanan demiryolu projesine ilişkin olarak önemli bilgiler gelirken, Demiryolu projesinin Doğu-Anadolu’dan Erzurum-Trabzon üzerinden değil, Samsun-Trabzon-Rize ve Sarp olarak planlanması noktasında görüşler bildiriliyor. Bu konuda önemli çalışmalara imza atan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Samsun–Sarp demiryolunun biran önce gündeme alınması gerektiğini dile getirdi.

Samsun – Sarp demiryolu projesini sürekli gündeme getiren Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu projenin Samsun Sarp Demiryolu olarak planlanması gerektiğini ifade etti. Karamehmetoğlu, “Amaç insanlığa hizmet ve geleceğe yatırım ise aklın yolu birdir. Samsun – Sarp arası nüfus 4 Milyon 100 Bin, Erzincan – Trabzon arası nüfus 1 Milyon 140 Bin. Demiryolu yapılacaksa Samsun – Sarp arasında yapılsın. Erzincan – Gümüşhane – Trabzon demiryolu projesinin ihalesi yapıldı. Ben şimdi bakıyorum, Rize'de herkes uyuyor. Bölgeye kazandıracağı hiçbir şey yok. Biz demiyoruz bu demiryolu bugün bu bölgeye kazandırılsın. Ülkenin imkânları ve bütçemizin şartları önemli. Ama yapılacaksa bu demiryolu Samsun – Sarp arasında yapılsın” dedi.

Karamehmetoğlu, nüfus oranına göre Samsun'dan Sarp'a kadar uzanacak olan bir demir yolunun bölgeye ekonomik anlamda can kazandıracağını savunarak projenin en doğru uygulamasının Samsun-Sarp Demiryolu olarak planlanması olacağını söyledi. Karamehmetoğlu; “Samsun'dan Sarp'a 4 Milyon 100 Bin nüfus var. Erzincan'dan Trabzon'a 1 Milyon 140 Bin nüfus var. Amaç insanlığa hizmet ve geleceğe yatırım ise aklın yolu birdir. Erzincan'dan başlayacak olan demiryolu Trabzon'dan vazgeçtim, Rize'ye insin. Ordu'nun, Giresun'un, Artvin'in ne günahı var. Bayburt'u bu projeden çıkardılar, bak 31 Mart'ta oy oranları ne kadar düştü ve belediye başkanlığını MHP kazandı. Ben iyi bir Rizeli'yim, iyi bir Rize milliyetçisiyim. Cumhurbaşkanımızın zarar görmesini asla istemem. Siyaset ile işim olmaz ama bazı doğru şeyleri konuşmamız lazım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile bu konuyu konuştum. Sağolsun, kendileri Samsun – Sarp demiryolu projesinin bir önce hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılmasını istediğini belirtti. Bu yüzden bizde bir kez daha planlanan demiryolu ağının Samsun-Sarp olarak planlanması gerektiğine inandığımızı bir kez daha yineliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com