Rize Güreş Eğitim Merkezi Başarısı ile Göz Doldurdu

Rize Güreş Eğitim Merkezi Başarısı ile Göz Doldurdu
Rize Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde yer alan sporcular 9 sıklette katıldıkları Greko-Romen Stilde 8 sıklette madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı, Okulsporları 2016-2017 sezonu faaliyet programında yer alan Yıldızlar Okullararası Güreş Grup Müsabakaları 13-14-15 Ocak 2017 tarihleri arasında Trabzon'un Yomra İlçe Spor Salonunda yapıldı.

7 ilden 100'e yakın sporcunun katıldığı müsabakalarda, Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde eğitimlerine devam ederek okulları adına müsabakalara katılan sporcular Greko-Romen Stilde 9 sıklette katıldıkları müsabakalardan 8 sıklette madalya kazandı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada, “Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezimizde Güreş branşında 40 sporcumuz eğitimlerine yatılı olarak devam etmektedir. Sporcularımızın tüm eğitim ve sportif giderleri Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından karşılanmakta olup, kariyerli antrenörlerimiz tarafından sporcularımız eğitimlerine devam etmektedir. Bu sporcularımız kariyerli antrenörler tarafından 2020 ve 2024 Olimpiyatları için yetiştirilmektedir. Sporcularımız yavaş yavaş kendilerini kanıtlamaya başladılar. Bu tür organizasyonlar ile tecrübe kazanan sporcularımızdan beklentimiz büyük. İnşallah Dünya ve Olimpiyat şampiyonu sporcularımız ilimizden çıkacaktır, Trabzon’da yapılan grup müsabakalarında dereceye giren sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Dereceye giren sporcular, 23 Şubat 2017 tarihinde Yalova’da yapılacak Türkiye Şampiyonasında okullarını ve Rize’yi temsil edecek.

rize-gures-egitim-merkezi-basarisi-ile-goz-doldurdu-(11).jpgrize-gures-egitim-merkezi-basarisi-ile-goz-doldurdu-(10).jpgrize-gures-egitim-merkezi-basarisi-ile-goz-doldurdu-(1).jpgrize-gures-egitim-merkezi-basarisi-ile-goz-doldurdu-(12).jpg

rize-gures-egitim-merkezi-basarisi-ile-goz-doldurdu-(13).jpgrize-gures-egitim-merkezi-basarisi-ile-goz-doldurdu-(15).jpgrize-gures-egitim-merkezi-basarisi-ile-goz-doldurdu-(17).jpg