Şeyh Camisine Kadın Mescidi

Şeyh Camisine Kadın Mescidi
Rize'de Önceki akşam gece saatlerinde Şeyh Cami önünde yer alan üç adet Manolya ağacının kesilme nedeni belli oldu.

Konu hakkında konuşan Şeyh Camii Dernek Başkanı İsmail Kosif, “Üç ağaca ses çıkaranlar, Ziraat’ta yapımı devam eden camii için 500 ağaç kesildi. Neden orası için konuşmadı?" dedi. Kosif, kesilen ağaçların yeniden dikileceğini, ağaçları kesmelerinin nedenini ise kadınlara ait Camii’nin girişinin yanında mescit yapacakları söyledi.

ismail-kosif.20140901171149.jpgKosif yaptığı açıklamada, Camii restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, kadınlara yapılacak namaz kılma yeri için üç ağacı kesmek zorunda kaldıklarını, kesilen yere tekrardan fidan dikeceklerini belirti.

Üç ağaca karşı çıkanlar, Ziraat bahçesi altında yapımı devam eden Cami İnşaatı için 500 ağaç kesildi, ona neden ses çıkarmadılar? Sebebi belli; Oraya cami yapılıyor. Biz neden kestik? Kadınlara ibadet yeri yapmak için. O ağaçları zamanında ben diktim. Yaklaşık bir yıldan beri devam eden Şeyh Camii restorasyon çalışmaları için Vakıflar Bölge Müdürlüğü 850 Bin lira ödenek gönderdi. Tarihi camimizin mimari yapısı korunarak, camimizi yeniden halkımızın hizmetine açacağız. Çalışmaların son aşamasına geldik. Cami önünde yer alan Müftülüğün LED ekranı da oradan kalkacak. Burada tek amaç tekrar altını kalın harflerle çizerek belirtmek isterim, kadınlara mescit yapacağız. Ağaçların olduğu yerden mescit kapısı geçecek. Çalışmalar bittiğinde tekrar ağaçları yerine dikeceğiz. Orada toplanan bir iki kişi camiye kaç lira yardım etti? Yıllardır o cami ile uğraşan benimle, Emin bey’dir” dedi.