Rize'ye Çığ Gibi Düştü!

Rize'ye Çığ Gibi Düştü!
Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesine destek gün geçtikçe bir çığ gibi büyüyor.

Rize Valisi Ersin Yazıcı tarafından Rize’de eğitime nitelik kazandırma adına başlatılan RENK Projesine destek her geçen gün bir çığ gibi büyüyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da, projeye destek vermek amacıyla Vali Yardımcısı Mehmet Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş’la birlikte Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda öğrencilerle bir araya gelerek kitap okuma saatine katıldı.

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-3.jpg

Öğrencilere kitap dağıtan Başkan Kasap, okulun eksikleri konusunda okul yönetiminden bilgiler alarak gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

RİZE’NİN EĞİTİMDEKİ BAŞARISI ARTTIRILACAK

Başkan Kasap ziyaretinde yaptığı açıklamada, Rize Belediyesi olarak RENK Projesine gerekli desteğin verileceğini söyleyerek, “Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'nın ortaya koymuş olduğu Renk Projesi çerçevesinde yapmış olduğumuz bu kitap okuma programımız inşallah Rize'nin eğitim seviyesine yönelik katkı sağlayacaktır. Belediye Başkanlığım öncesinde Ankara Gazi Üniversitesi’nde görev yapan bir Akademisyen olarak Eğitim düzeyini ve yapısını sürekli takip ederdim. Rize'nin geçmiş dönemlerde imkanların iyi olmasına rağmen eğitimde neden başarısız olduğunu merak edilen bir konudur. Rize'de seçim sürecinde ziyaret etmiş olduğum okullarda şu dikkatimi çekti. Öğretmenlerimiz ilimizde kısa süreli görev yapıyor. Öğretmenlerimiz Rize’de tecrübe kazanım başka illere tayin oluyor. Bunun sebebi de şehrimizdeki sosyal imkanların olmayışından kaynaklanıyor. Bunun eğitim seviyesini etkilediğini düşünüyorum. Rize Belediyesi olarak ilimizde eğitimin daha verimli olması yolunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-5.jpg

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-2.jpg

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-4.jpg

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-7.jpg

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-9.jpg

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-8.jpg

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-6.jpg

resat-kasaptan-renk-projesine-destek-10.jpg