Rize’nin Hikayeleri Yarışacak

Rize’nin Hikayeleri Yarışacak
Rize Kent Konseyi, Rize’nin geçmişini hikayelerde yaşatmak için hikaye yarışması düzenleyecek.

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, Rize Kent  Konseyi 1. Hikaye Günleri Yarışması düzenleyeceklerini açıkladı.

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, beraberinde konsey üyeleri Abdullah Oğuz Hut, Dilek Kansız ve Muhittin Sandıkçı ile birlikte Rize Valisi Ersin Yazıcı’ya ziyarette bulunarak, düzenleyecekleri hikaye yarışması hakkında hem bilgi aktarımında bulundu hem de Vali Yazıcı’dan destek istedi.

Ziyarette, düzenlenecek yarışmanın amacını anlatan Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, Rize’de başlatılan RENK Projesini heyecanla takip ettiklerini ifade ederek, “Başlattığınız RENK Projesini heyecanla izliyoruz. Bu bağlamda okuma etkinlikleriniz çok dikkatimizi çekti. Okuyan öğrencilerimizi yazmaya teşvik etmek için ilimizin geçmişinde yaşanan hüzünleri, acıları, sevinçleri milli ve manevi değerlerimiz ışığında hikayeleştirmek için bir yarışma açmayı düşünüyoruz. Bu konuda desteğinizi istiyoruz” dedi.

RENK Projesinin sadece okumak olmadığını kaydeden Rize Valisi Ersin Yazıcı ise, yarışmaya destek vereceklerini ifade ederek, “Renk Projemiz sadece okumak değil. Proje kapsamında bir çok etkinlik düzenliyoruz. Ziyarete gittiğim yerlerde öğrencilerimizin “Ben okuyorum sayın valim” demeleri gözlerimi yaşartıyor. Bu faaliyetimiz, sınavlarda öğrencilerimize belli başarıları da beraberinde getirecektir. Düzenleyeceğiniz yarışma etkinliğine her türlü desteği vermeye hazırız. Öğrencilerimizin başarısına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

rize-kent-konseyinden-vali-ersin-yaziciya-ziyaret.jpg