Rize'de Hasan Sağır'da Neler Oluyor?

Rize'de Hasan Sağır'da Neler Oluyor?
Rize’de geçtiğimiz gün öğrencilerin oturma eylemi ile başlayan okul tartışmasında bugün de veliler Rize Valisi Ersin Yazıcı ile tartıştı.

Rize’de bulunan Hasan Sağır Lisesi’nin paravanlar ile bölünerek bir bölümünün İmam Hatip Orta Okulu’na dönüştürülmesi öğrenci ve velilerin tepkilerine neden olmuştu. Sınıflarından çıkartıldıklarını iddia eden öğrenciler okul önünde oturma eylemi yaparak uygulamayı protesto etmişti.

22 derslikli ve 340 mevcutlu okulun bölünmesinden sonra lise öğrencileri bir sınıfta 70-80 kişi ders yapmak zorunda kalırken eylem sonrası okulun İmim Hatip Ortaokulu için tahsis edilen bir katı Lise öğrencilerine geri verildi.

VALİ İLE TARTIŞTILAR

Bugün ise 190 öğrencisi bulunan İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri ve velileri olayı protesto etmek için okulda toplandı. Rize Valisi Ersin Yazıcı’da tepkileri yerinde dinlemek için okula geldi. Ancak bu kez velilerin tepkisi şahsına yöneldi. Veliler Yazıcı ile tartışırken koruması olay yerinde bulunan basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Basın mensuplarını fark eden Yazıcı velilerin arasından çıkıp okuldan ayrıldı. Yazıcı her hangi bir açıklama yapmadı.

02.20140923154444.jpg

Vali ve veliler arasındaki tartışma bir öğrenci velisi tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Vali korumasının veliyi engellemek istemesi üzerine  bayan velinin , “Bu telefon bana ait. İstediğim gibi kullanırım. Bu sizi ilgilendirmez” demesi dikkat çekti. Öte yandan cep telefonu ile çekilen görüntüde Vali Yazıcı’nın ve velilerin karşılıklı olarak sert bir üslup ile konuştuğu görüldü.

00,.jpg

Bir öğrencinin Vali’ye okuldaki lise öğrencilerini kastederek “onlar bahçede sigara içiyor” demesi üzerine Vali Yazıcı, “Senin baban sigara içiyor mu? Önce babanı uyar” dedi. Velilerin tepkisi üzerine Yazıcı, “Ne yapacağız. Sigara içeni vuralım mı. Okulun bahçesinde sigara içmek yasaktır. İçene 500 TL para cezası var. O ceza uygulanır. Başka ne yapabiliriz” dedi.

001.20140923154423.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ
Rize'de Paravanlı Eğitime Öğrenci Ve Velilerden Tepki

Akgül, Okulda Sorun Yok