Rize'de Gaziler Unutulmadı

Rize'de Gaziler Unutulmadı
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Rize’de önce tören düzenlendi ardından Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize’deki gazilere ve gazi yakınlarına yemek verdi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jand. Kd. Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Vali Yardımcıları, Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu, Kamu-Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, askeri ve mülki erkân, gaziler ve gazi yakınları ile şehit yakınları katıldı.

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(1).jpg

Törende Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Jand.Kd.Alb. İsmet Cansaran, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz ile Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(3).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-2.jpg

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasının ardından bir konuşma yapan Kıbrıs gazisi Necdet Tecimer, “Tüm gazilerimiz ve şehit yakınlarımız adına, bu özel günde bizleri bir araya getiren başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim için değerli olan hatırlanmaktır. Bunun bu toplantıyla gerçekleştiğini görmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Tecimer konuşmasına şöyle devam etti: Aziz Türk milletinin evlatları ülkesi için fedakârlık etmeye her zaman hazırdır. Vatanımız bize yine ihtiyaç duyduğunda, vatan için gözümüzü kırpmadan göreve koşacağımızı burada tekrar vurgulamak istiyorum.

Vatan ve milleti için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan gazilerin ve şehit yakınlarının hayatlarının geri kalan kısmını hiç kimseye ihtiyaç duymadan, onurlu bir şekilde geçirmeyi hak ettiklerini düşünüyorum. Bu vesileyle tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor ve hepinize saygılar sunuyorum”.

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(11).jpg

Garnizon Komutanlığı adına Merkez İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Yüzbaşı Yusuf Tunç ise günün anlam ve önemine istinaden yaptığı konuşmada, “Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir” dedi.

Tunç konuşmasının devamında ise, “Kahraman Gazilerimiz; Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, millî birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilediğiniz fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan silinmeyecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(7).jpg

Kutlama programı Vali Yazıcı’nın gaziler ve şehit aileleri onuruna verdiği yemekle devam etti.

Yakamoz Restorantta düzenlene yemekte Vali Yazıcı yaptığı konuşmada, “Tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük garantisi olan Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyorum. Şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorun ve talepleriyle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Valiliğimizin bütün birimleri en hassas şekilde ilgilenecek ve onlara layık oldukları kıymet verilecektir.” dedi.

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(14).jpg

Vali Yazıcı, günün anlamlı bir gün olduğuna dikkat çekerek, “Bu anlamlı günde, Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği tüm yakınları ile Gazilerimize, Devletimizin ve Aziz Milletimizin gönül ve şefkat kapılarının sonuna kadar açık olduğunu, başta Kurtuluş Savaşı Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet etti.

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-1.jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(2).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(4).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(5).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(6).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(8).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(9).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(12).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(13).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(15).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(16).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(17).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(18).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(19).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(20).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(21).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(22).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(23).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(24).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(25).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(26).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(27).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(28).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(29).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(30).jpg

rizede-gaziler-gunu-toreni-ve-yemegi-(31).jpg